Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна програма за

...
Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна програма за
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Р. Желязков обедини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за председателското място в парламента

Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна стратегия за активността на Народното събрание. Двете обединения са се обединили към номинацията на Росен Желязков от ПГ на ГЕРБ-СДС, който да заеме председателското място на Народно събрание. Това разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Разбрахме се дружно, че ръководител на Народното събрание ще бъде Росен Желязков ", уточни тя.

Според Атанасова, в случай че Народното събрание работи, тогава е допустимо да има ротационно председателство както на ръководителя на Народното събрание, по този начин и на Комисията по правни въпроси, като от ГЕРБ-СДС изчакват номинацията на обединението на ПП-ДБ кой да я оглави.

" Ротационно председателство може да има само в случай че Народното събрание работи повече от три месеца ", съобщи тя. " Това е срокът, който сме прецизирали за ротационното председателство, което няма по какъв начин да бъде скрепено с решение, а с джентълменско съглашение сред двете най-големи обединения в Народното събрание ", посочи още Десислава Атанасова, предава Дарик.

Николай Денков от Коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " добави, че по-рано Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " съобщи преди срещата, че се " опитваме се да създадем, тъй че да има работещо Народно събрание, знаете, че това зависи от мандатоносителя въпреки всичко ”.

“Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната промяна, КПКОНПИ,разговорите не престават, виждате, не става за един ден ”, сподели още Бориславова.

Продължаваме със законодателната стратегия , през днешния ден се надяваме да я приключим. Ще би трябвало да обсъдим още веднъж въпроса с ръководителя на Народно събрание - ние продължаваме да настояваме за ротационния принцип ”.Това съобщи акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ", който оглавява работната група по договарянията за цели страна на ПП-ДБ.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС съобщи, че “разговорите сред двете групи - на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта " правни екипи " не престават. Трябва ни още малко време, с цел да уточним значими елементи - в случай че през днешния ден стигнем до единодушие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР