Коалиция ГЕРБ – СДС ще направи всички възможно да върне

...
Коалиция ГЕРБ – СДС ще направи всички възможно да върне
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Трябва да работим заедно за България, надскачайки тесния партиен интерес

Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще направи всички допустимо да върне разговорът в политиката и парламентаризма, това съобщи представителят на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на изявленията от трибуната на Народното събрание.
Прочетете още
„ Единственото и мира ще е позицията ГЕРБ по всички въпроси в този парламент,  тук да имаме  само,  а в България мир. Родината ни се намира в толкоз сериозна обстановка, че хлапашки борби,  спорове, обиди и клюки от трибуната на Народното събрание, или популизъм, който дава тенденциозен подтик към банкрут и безредица, са неприемливи.

Име десетки разрастващи се рецесии, дружно с политическа такава. Българските граждани  не желаят противоборство, а единение. Българските жители са наясно за голямата обществена цена, в случай че продължи опълчването, а те не желаят да я  заплащат.

Това е оценката на последните избори – при  рекордна ниска избирателна  интензивност,  хората желаят да работим дружно.  Нито една партия не може да сформира независимо държавно управление. Резултатът допуска политическите субекти да имаме  взаимна работа, въпреки да са били на разнообразни позиции и да е имало противопоставяне… Истината е една, че три служебни правителства  и управлението  на четворната коалиция, ни докара до това страната  да не може да си заплаща сметките, предприятията са пред фалит, хиляди са застрашени от беднотия. Единственото, което би трябвало да мислим е, по какъв начин да надигнем страната на крайници ”, сподели Атанасова.  По думите би трябвало да се намерят точките на единодушие и да се загърбят злободневието и да се надскочи тесния партиен интерес.

„ Настоящата парламентарна настройка не е комфортна за никой, само че сме длъжни да я съхраним и да опитаме  да преведем страната през рецесиите. Този метод е единственият шанс  48-ото Народно заседание да не се провали. Впрочем политическите цена на неуспеха, към този момент е платена, от тези субекти, които отхвърлиха да се съобразят с действителността.  Битката против парламентаризма никой не може да я завоюва ”, сподели Атанасова.

Тя сподели, че България сега има голямо проевропейско болшинство, което би трябвало да е основа на работата на този парламент.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР