Коалиция ГЕРБ – СДС предлага партиите в 48-ото Народно събрание

...
Коалиция ГЕРБ – СДС предлага партиите в 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Зеленски да бъде изслушан в българския парламент, предлагат ГЕРБ

Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили предлага партиите в 48-ото Народно заседание да поканят президента на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание към народните представители онлайн по време на първото съвещание на Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

За задачата обединението е внесла в деловодството на Народното събрание писмо до основния секретар на Народното събрание, с което се упорства да бъде свикана работна среща сред всички парламентарни групи. На срещата, която се предлага да се организира на следващия ден (14 октомври), ще бъдат разисквани опциите по постигането на консенсус по предлагането и техническите детайлности за организацията.

По-рано през днешния ден пък беше решено посланиците на Руската федерация и на Беларус да не бъдат поканени от администрацията на Народното събрание на първото тържествено съвещание на новоизбраните депутати. Решението е взето след среща с парламентарно показаните групи.

Любопитен факт е, че от „ Демократична България “, които настояха съветският дипломат Митрофанова да не бъде канена и предложиха поканата ѝ да бъде разисквана, споделят, че при първото разискване на въпроса от ГЕРБ въобще не са възразили. Припомняме още, че през вчерашния ден ГЕРБ изрекоха две разнообразни позиции по въпроса – първо Вежди Рашидов съобщи, че в случай че Митрофанова не бъде поканена, това е все едно да обявим война, по-късно Бойко Борисов сподели, че депутатите от ГЕРБ няма да влязат в залата, в случай че съветския дипломат е там.

А още по-любопитен факт е, че „ Демократична България “ внесоха предложение за чуване на Зеленски още в 47-мия Парламент. Това беше направено на 23 март от Владислав Панев и Зорница Стратиева от „ Зелено придвижване “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР