Коалиция Българските патриоти (ВМРО, НФСБ и Воля) излязоха на протест

...
Коалиция Българските патриоти (ВМРО, НФСБ и Воля) излязоха на протест
Коментари Харесай

Българските патриоти поставиха 3 условия на ЦИК или оставка

Коалиция " Българските патриоти " (ВМРО, НФСБ и Воля) излязоха на митинг пред постройката на ЦИК в София. Войводите недоволстват от срамното решение на Комисията за разкриването на 112 секции в Република Турция за идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. Според организационния секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов това решение на ЦИК ще разреши на турския президент Реджеп Ердоган посредством Движение за права и свободи да въздейства във вътрешните каузи на България.

" Всички помним срещата, която организираха Ердоган и партията на справедливостта с управлението на Движение за права и свободи в Турция. Ние Българските патриоти изрично сме срещу в Република Турция да бъдат разкривани секции за предварителните парламентарни избори, тъй като Турция е недемократична страна, няма почтеност и бистрота на изборния развой ", безапелационен бе Ангелов.

Затова " Българските патриоти " желаят преразглеждане на решението за формиране на изборни секции в Турция. Ако се стигне да има СИК в Турция, във всяка една секция да има машинно гласоподаване, другояче в противоположен случай ЦИК ще помогне на една етническа партия като Движение за права и свободи да получи десетки гласове от хора, които даже не знаят и не пишат на български език.
 До 850 могат да доближат секциите в чужбина за вота на 11 юли
До 850 могат да доближат секциите в чужбина за вота на 11 юли

6.7 милиона лв. ще коства организацията на изборите зад граница

Второто искане е във всяка една секция в Турция най-малко по двама представители на страната.

Третото искане на патриотите е да се подсигурява до някаква степен честността на изборния развой в Република Турция с горните две условия.

Ангелов прикани, в случай че ЦИК не се съобрази с техните претенции, да подадат оставка. Това тяхно решение е национално изменничество към българските ползи, настоя той.

Съпредседателят на съдружния съвет на " Българските патриоти " Искрен Веселинов добави, че страната се намира във второ деяние , втора част от пиесата на националното изменничество, почнала от измененията в Изборния кодекс. Ако толкоз им е жалост за гласовете, които идват от Англия и Съединени американски щати, има други способи те да бъдат обезпечени, уточни Веселинов.

Според него партиите на митинга направили националното изменничество. Веселинов обаче заподозря сделка за план за кабинет, изразяващ се в болшинството в ЦИК. ЦИК желае да има парламентарна група на Движение за права и свободи и Движение за права и свободи да бъде неминуем фактор в политиката, счита Искрен Веселинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР