Коалиционното правителство на Германия постигна споразумение по план за социални

...
Коалиционното правителство на Германия постигна споразумение по план за социални
Коментари Харесай

Германското правителство с план за детски надбавки за няколко милиарда евро

Коалиционното държавно управление на Германия реализира съглашение по проект за обществени помощи за фамилии на стойност няколко милиарда евро, който сплотява досегашните обособени детски надбавки, оповестиха държавни източници, представени от ДПА.

Планът, който има за цел да се пребори с бедността измежду децата, е една от точките, които сплотяват ръководещата коалиция на социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, " Зелените/Съюз 90 " и Свободната демократическа партия (СвДП).

Допълнителните разноски за държавното управление, свързани с проекта, се правят оценка на към 2,4 милиарда евро за 2025 година – първата, заложена в проекта година, се споделя в текста на съдружния документ, до който ДПА има достъп.

Ако потребността от обществени помощи се усили, разноските през идващите години ще скочат до 6 милиарда евро, обявиха държавни източници. " Зелените " и свободните демократи преговаряха с месеци за финансирането на проекта, само че в последна сметка нощес стигнаха до съглашение.

Министърката по въпросите на фамилията, възрастните хора, дамите и младежта Лиза Паус от " Зелените ", която показа предлагането, в началото предвиждаше да се отделят годишно 12 милиарда евро за проекта, само че по-късно смъкна сумата на 7 милиарда. Министърът на финансите Кристиан Линднер изиска по-малка сума и преговаряше да се отделят единствено 2 милиарда евро. 

В съдружното си съглашение при идването на власт обществените демократи, СвДП и " Зелените " се договориха да показват изчерпателен проект, който да сплоти предходните решения, свързани с детските надбавки.

Чрез обезпечаване на по-добър надзор и централна платформа, която да приложи ограниченията за надбавки, държавното управление цели да помогне на фамилии, които досега не са получили средствата, които им се поставят.

" В бъдеще ще има единствено една работа, която да дава отговор за всички детски надбавки ", се споделя в съглашението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР