Коалиционният съвет ще обсъжда рокадите в кабинета, поискани от премиера

...
Коалиционният съвет ще обсъжда рокадите в кабинета, поискани от премиера
Коментари Харесай

Коалиционният съвет обсъжда рокадите в кабинета, поискани от премиера Борисов

Коалиционният съвет ще разисква рокадите в кабинета, поискани от премиера Бойко Борисов след нещастието край Своге.

Днес се чака да стане ясна новата номинация за министър на превоза. Кандидатът за поста Александър Манолев изиска да се отдръпна поради медийни изявления.

Смяната на министрите трябваше да бъде гласувана още предходната седмица, само че отводът на президента Румен Радев да подпише указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи отсрочи разглеждането в Народното събрание.

Младен Маринов би трябвало да освободи поста на основен секретар, с цел да може да оглави вътрешното министерство на мястото на Валентин Радев. Държавният глава Румен Радев обаче не даде единодушието си.

По-късно стана ясно, че има проблем с още една номинация, тази на Александър Манолев. Той отхвърли да смени Ивайло Московски в транспортното министерство след медийни изявления.

Третата промяна би трябвало да бъде в районното министерство. Въпреки че строителният отрасъл поддържа сегашния министър Николай Нанков, се чака постът да бъде ангажиран от депутата Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР