Коалиционният съвет на управляващите е постигнал съгласие актуализацията на бюджета

...
Коалиционният съвет на управляващите е постигнал съгласие актуализацията на бюджета
Коментари Харесай

Коалиционният съвет постигнал съгласие актуализацията на бюджета да бъде приета до края на юни


Коалиционният съвет на ръководещите е постигнал единодушие актуализацията на бюджета да бъде призната до края на юни. Това заяви министър председателят Кирил Петков при започване на държавното съвещание. Управляващите партии са набелязали съответен график, по който да се придвижи актуализацията на тазгодишния бюджет. " Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на този месец, тъй че от 1 юли да имаме нов бюджет - това е задачата, която всички ще гоним ".

На оперативно съвещание след постоянното ще бъде изслушан и отчет на вицепремиера Калина Константинова. Тя ще изясни на сътрудниците си по какъв начин се движи преместването на украинските жители от хотелите към ведомствените бази.

Министрите ще дискутират и осъществяването по Плана за възобновяване и резистентност, разгласи Петков:

" Планът изисква 22 ограничения до края на годината – би трябвало доста ясно всяко едно от министерствата да бъде осведомено и да имаме стройна стратегия, тъй че средствата, които чакаме от Европейски Съюз да дойдат в точния момент с верните промени ".

Премиерът удостовери и за дерогацията за съветския нефт до края на 2024 година. Днес Еврокомисията ще разгласява детайлностите:

" Това дава опция за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се повишава и цената на горивото, което мисля че и за транспортния бранш беше от изключително огромна значимост ", сподели Петков.

До четвъртък би трябвало да станат ясни параметрите и макрорамката за актуализацията на бюджета, това увери в коридорите на Народното събрание Любомир Каримански от " Продължаваме промяната ", който акцентира, че най-важни са схемите за използване на антикризисните ограничения, с цел да няма предоставяне на пари на хора, които не се нуждаят от тази мярка. По думите му, най-важно е редуцирането на Данък добавена стойност да се отрази на крайния консуматор.

Каримански разяснява и казаното от министър Асен Василев за параметрите на бюджета:

" Щом по този начин е споделил, дано да го забележим това написано, написано, че няма по какъв начин да се види. Тогава за какво слагахме толкоз доста разбори, които трябваше да създадем в съдружното съглашение. Нали сте чели съдружното съглашение? Вътре има непрекъснато да създадем разбор на това по какъв начин може да се диференцират дадени ставки а и освен ставки, а и като цяло средства, тъй че те да отиват по предопределение, по най-ефективния метод. Не знам да има формулировка за " локално ". Дайте ми формулировка за локално и ще ви кажа. Понякога локалното е по-бързо от автомагистралите. Магистралата, когато се задръсти, локалното е изходът, откъдето можете да излезете най-бързо. Не към нови избори, към реализиране на цели, на хрумвания, на цели ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР