Коалиционният партньор на СИРИЗА - партията на националистите "Независими гърци",

...
Коалиционният партньор на СИРИЗА - партията на националистите "Независими гърци",
Коментари Харесай

Гърция пред правителствена криза заради името Нова Македония

Коалиционният сътрудник на СИРИЗА - партията на националистите "Независими гърци ", е подготвена да напусне държавното управление при съглашение със Скопие за име "Нова Македония ", заяви БНР.

"Нова Македония " е името, което се разяснява като евентуално за реализиране на съглашение сред Атина и Скопие. Малката партия на националистите "Независими гърци ", която е в коалиция със СИРИЗА, отхвърли всички благоприятни условия да поддържа име на прилежаща страна, в което попада "Македония ". Министърът на защитата и водач на партията Панос Каменос съобщи, че "терминът Македония е недопустим ".

Другият път за съглашение е решение на съвета на водачите на парламентарните партии с президента, само че то би трябвало да бъде взето единомислещо.

Ако министър председателят Алексис Ципрас сложи въпроса за гласоподаване в Народното събрание, може да разчита единствено на гласовете на социалистите. Консерваторите от "Нова Демокрация " обявиха, че няма да поддържат "Нова Македония ".

Министри от държавното управление оферират да се организира референдум, само че се чака гърците всеобщо да гласоподават срещу използването на "Македония " в името.

Всички мнения в Гърция са на мнение, че съглашение за "Нова Македония " е невероятно и Скопие би трябвало да одобри различен вид, с цел да отдръпна Атина ветото за влизане в НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР