Коалиционният партньор на ПП - Бойко Борисов, този, който крепи

...
Коалиционният партньор на ПП - Бойко Борисов, този, който крепи
Коментари Харесай

Александър Симов: Нищо не са отпушили БСП-София - изляха най-мръсните канализационни води в лицата на хората, гласували за промяна на модела ГЕРБ


„ Коалиционният сътрудник на Политическа партия - Бойко Борисов, този, който крепи техния кабинет, гласоподава за всичките им решения и безумия упреква опозицията, че някъде в страната, на локално равнище са постигнали някакво общо решение. Подобно изказване граничи с парадокса. Да, някъде по места Българска социалистическа партия може да си сътрудничи по разнообразни политики с разнообразни партии, тъй като това значително е същността на локалното самоуправление. Бойко Борисов обаче го изкарва като някакъв героичен сюжет за изменничество, което значи единствено едно – ротацията наближава, проблемите се усилват и в този момент би трябвало да размием всичко това, обвинявайки останалите ”. 
Това съобщи в „ Денят ON AIR ” журналистът Александър Симов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. 
В диалога за София обаче той беше безапелационен: „ Общинските съветници предадоха всички правила, които Българска социалистическа партия години наред се пробва да пази. Резултатът от целия този миш-маш се оказа следния: Българска социалистическа партия влезе в коловоза на статуквото, прегърнаха се с ГЕРБ, Политическа партия и Спаси София ”, уточни социалистът. 
И акцентира, по думите му, значимото: „ През ноември месец чух водачът на БСП-София Иван Таков, който сподели, че „ за нас Паметникът на Съветската войска е алена линия, доста значима тематика ”. През декември тези зомбита с флексове минаха тази алена линия. И в нарушаване на закона нарязаха паметника. И единствено месец-два по-късно Българска социалистическа партия гласоподава дружно с тях ”. 
„ Тук е доста явно по какъв начин задкулисието си обезпечи ръководство – натовариха всички партии в една каруца единствено и единствено да вдигнат паяжината. И аз като елементарен социалист би трябвало да понасям сходно изменничество и пукотевица в гърба? Съжалявам – не ”, реагира Александър Симов. 
В отговор на въпрос на водещата дали ще бъдат изключени, той отговори: „ Това решение може да бъде взето единствено от Народно събрание. Ние не сме „ Възраждане ”, не сме ГЕРБ, не сме Политическа партия ”. 
Социалистът оспори тезата на БСП-София, че с гласуването са отпушили работата на Общинския съвет в столицата: „ Нищо не са отпушили. Това не е отпушване. Това е изригване на най-мръсните канализационни води в лицата на хората в София, които гласоподаваха за смяна ”. 
„ Това, че БСП-София и ГЕРБ-СДС имат аналогични позиции също е необичайно ”. Така Александър Симов отговори на репликата на водещата за поисканата от двете групи в Общински съвет оставка на регионалния шеф на София Вяра Тодева. И добави: 
„ Тодева, когато и да си тръгне – все й е малко. Тя от дълго време трябваше да се е махнала. Но в тази ситуация приказваме за един значим принцип – за измяната и стрелбата в тил на лявата концепция ”. Защото вижте какво се получи – на изборите Българска социалистическа партия съумя да се показа като опция на това, което задушава града толкоз доста време. И в същия миг направи джумбуш с тях. И това да се размине, и да ми валят някакви заявления от дежурните партийни апаратчици, че одобряват сходно решение. Не го одобрявам. Аз съм дал своя вот за Българска социалистическа партия в София – дал своя вот съм за тези общински съветници. Но не съм дал своя вот да поддържаме ГЕРБ и тези, които нарязаха паметника ”.
„ Направили го, с цел да отпушат работата на Общински съвет. В името на каква политика? Ако на следващия ден в СОС се обединят, с цел да нарежат още един монумент – по какъв начин Българска социалистическа партия ще го спре? ”, реагира социалистът. 
Александър Симов не скри, че продължава да се пита: „ Защо? Каква е цената на това да приемете да гласувате за ръководител на Политическа партия? 4 комисии ли е цената на БСП-София? Това ли е огромната ни борба толкоз години, с цел да предложим опция на ГЕРБ? Ако на следващия ден или след месец съдът каже, че ще има нови избори в София – какво ще кажем на хората? С каква акция излиза столичното Българска социалистическа партия? Ние отпушихме работата на СОС и това ще ни донесе нова поддръжка и гласове? ”
Той се аргументира с още един образец за какво въпросът е значим и кардинален: „ Наскоро ми се обади един човек от Монтана – преди този момент той идваше на няколко пъти да пази Паметника на Съветската войска. Няма общо с Българска социалистическа партия. Но е труженик на това да се резервира историческата памет. Когато стана това в СОС, той ми се обади, държейки ми сметка „ по какъв начин сте разрешили те да поддържат и легитимират рязането на този монумент ”. Какво да кажа на този човек – тези нарязаха паметника, само че за сметка на това ние към този момент имаме 4 комисии? ”
Симов бе безапелационен: „ Това, в което влязоха БСП-София е коалиция – никой да не се пробва да заблуждава, че това е краткотраен съюз. Историята учи, че краткотрайните решения са най-трайни ”. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР