„Коалиционната криза прерасна в правителствена криза и скоро ще стане

...
„Коалиционната криза прерасна в правителствена криза и скоро ще стане
Коментари Харесай

Мая Манолова: Купуването на депутати от ПП да стане в мола

„ Коалиционната рецесия прерасна в държавна рецесия и скоро ще стане парламентарна рецесия. Нека диалозите за пазаруване на 12 депутати от Политическа партия да бъдат обществени и може би молът е подобаващото място за търговия с депутати, където и стартира съдружната сглобка. “

Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова пред телевизия Нова нюз и прикани Бойко Рашков да се заеме с пазаруването на депутати, тъй като то съставлява сформира на закононарушение, счита госпожа Манолова.

По думите ѝ актуализацията на бюджета не е равнозначна с пазаруването на депутати. И от Изправи се България приканват всички партии в Народното събрание да одобряват актуализацията, въпреки че в нея липсва най-важното – същински ограничения против инфлацията. Но за някогашния омбудсман е значимо при актуализацията Народното събрание да одобри и преизчисляване на пенсиите в този момент, тъй като явно октомври няма да има парламент и евентуално тогава ще сме на избори.

" Докато хората се тормозят за хладилниците си, ръководещата коалиция извади всички мръсни съдове от кухнята. И се карат за пари и публични поръчки. Не става дума за правила, нито за полезности, а за оставане във властта непременно и за разпределение порциите на страната. “ – съобщи Мая Манолова.

Според нея разочарованието е голямо и е както на Изправи се.БГ, по този начин и на всички стотици хиляди българи, които бяха на площадите поради неналичието на смяна и справяне с кражбите, корупцията и подчинената правосъдна система.

Бившият ръководител на комисията по проверката в Народното събрание разяснява, че Четворната коалиция вместо да разгради схемите на Борисов, които бяха разобличени от комисията по проверка и отговорните да бъдат осъдени, те са ги прибрали и ги надграждат.

Тя даде образци със схемите с газа, където с цел да бъде сит обичания медиатор на обединението платихме спомагателни 110 млн. лева единствено за месец май, покупко-продажбите с оръжия, схемите в земеделието, в горите, при пътищата, държавните компании и публичните поръчки. „ Следващата комисия по проверката ще има доста работа “ – заключи Мая Манолова.

Тя разяснява и импортирания закон за енергетиката и го дефинира като извънредно стеснителен, тъй като дава неограничени пълномощия на министъра на енергетиката да преценя от държавните сдружения каква част от свръхпечалбата да насочи към Фонд сигурност на енергийната система и по-късно да отиде за поддръжка на стопанската система. Манолова подлага на критика и предлагането за две цени за ток, парно и вода като ограничения, които ще поддържат богатите вместо да са задоволителна поддръжка за нуждаещите се от ограничения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР