Коалирането между НФСБ и Воля е опит за укрепване на

...
Коалирането между НФСБ и Воля е опит за укрепване на
Коментари Харесай

Коалирането между НФСБ и Воля бил опит за укрепване на статуквото

Коалирането сред НФСБ и " Воля " е опит за подсилване на силите на статуквото.

Това съобщи пред БНР политологът Борис Попиванов.

" И НФСБ, и " Воля " в огромна част от парламентарното си държание подкрепяха това ръководство, съотговорни са за неговите резултати. Когато виждаме подобен опит за доближаване, то не е в посока на промяна на модела ", разяснява политологът.

Според него това е първата акция за парламентарни избори, в която не се оферират послания към гласоподавателите , смяна в цялостния път на страната, а се занимаваме с технологията на изборния развой и с пояснения в детайли кой с кого няма да се коалира.
 Над година НФСБ и
Над година НФСБ и " Воля " мислели за обща коалиция

И двете партии съумяха да запазят лицето си чисто, удовлетворен Симеонов

Той е на мнение, че с цел да се заприказва за нов модел на ръководство - съществено и безапелационно, би трябвало да се стартира с ясна оценка в какво е провален и нездравословен остарелият модел на ръководство.

" Повечето партии се пробват да пропуснат тази крачка и да минат на общото говорене за нов модел. Като гласоподаватели не можем да разберем за какво е нужен този нов модел, не просто какво е наличието му ", разясни политологът.
 Валери Симеонов не е възнамерявал коалиция с Марешки, уверен Каракачанов
Валери Симеонов не е възнамерявал коалиция с Марешки, уверен Каракачанов

По думите му Вътрешна македонска революционна организация желае да продължи " независимо създаване "

По думите му в международен мащаб се следи растеж на националистическите и консервативните формирования , което е реакция на неолибералната глобализация, само че в България това е по-трудно, тъй като сегашните ръководещи се пробват да размият тези настроения , пробват се да заемат най-различни позиции - от демократични до консервативни, от мощно проевропейски или проамерикански до националистически, с цел да не се получи мощен консолидиран избор в интерес на теза, друга от тезата на ръководещите.

" Размиването на разграничителните линии в политиката е от рисковите последствия за демокрацията ", счита Попиванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР