ко направите само тези четири малки "задължителни ритуала" вечер, можете

...
ко направите само тези четири малки "задължителни ритуала" вечер, можете
Коментари Харесай

Четири позитивни ритуала преди лягане

ко извършите единствено тези четири дребни "задължителни ритуала " вечер, можете да улесните идната си заран и да активирате деня си.

Ето и кои са те:

1. Прехвърлете отминалия ден в главата си

Питагорейците са въвели първи тази процедура: преди да си легнат, премислят миналия ден в главите си и правят оценка всяко свое деяние. Това потвърдено развива паметта и оказва помощ да се оцени какво сте създали вярно, какви неточности сте позволили, какво сте могли, само че не сте създали и за какво.

В паниката на всекидневието доста събития могат да се изгубят и като превъртате всички обстановки преди лягане, в спокойна конюнктура и без да бързате, можете да преразгледате проблемите и даже да си спомните нещо, което би трябвало да се направи на следващия ден.

Винаги благодарете за отминалия ден преди сън.

През 2005 година откривателите Seligman, Steen и Peterson организираха опит, наименуван Three Good Things in Life. Участниците бяха разграничени на две групи. Част от тях бяха помолени да запишат три хубави неща от миналия ден, за които са признателни, всяка вечер преди лягане.

Експериментът се организира в продължение на една седмица и групите са били следени месец. Оказа се, че участниците, които са изпълнявали задачата цяла седмица, са били по-щастливи и по-малко депресирани освен през тази „ благодарствена седмица “, само че и през идващите 3–6 месеца.

Опитайте се, преди да заспите да запомните три неща, за които сте признателни през миналия ден.

2. Планирайте идващия ден

Друга процедура на питагорейците била да предсказват душевен събитията през идващия ден. Помислете с кого ще се срещнете, какво казвате и вършиме. Всичко това би трябвало да се появи в съзнанието ви толкоз ясно, като че ли към този момент се е случило в реалност. Така упованието на събитията ще се трансформира в тяхно образуване.

Преди да си легнете, помислете какво би трябвало да се направи на следващия ден (преразглеждането на миналия ден ще помогне за това, евентуално ще запомните някои наложителни неща), определете сами главните задания, които би трябвало да извършите, даже можете да си визиите няколко сполучливи резултата: пробуждане без старания в 7:00, пътят до работа без тапи и навалица в метрото, сполучлива среща с клиенти и други

3. Подгответе се за утрешния ден

Веднага си напомням учебните години, когато вечерта трябваше да си подготвя чантата с учебниците. Този табиет от дълго време потъна в давност, само че се оказва, че в този момент е доста потребен.

През 2011 година веригата хотели Travelodge организира изследване, което дефинира времето за избор на облекла на мъжете и дамите заран. Колкото и да е необичайно, оказа се, че мъжете избират облекло с 3 минути по-дълго от дамите, които отделят към 10 минути за този обред.

Можете да освободите тези 10-15 минути заран, като планирате тоалета си предходната вечер преди лягане. Просто решете в какво ще отидете на работа на следващия ден, проверете дали това нещо не е в пералнята и дали всички аксесоари са подготвени за него. Само минута размисъл и към този момент няма да бързате из жилището паникьосани на сутринта.

4. Обяд за на следващия ден

Ако от дълго време желаете да преминете към здравословна диета и да спрете да укротявате „ офисния глад” с пайове и пици, време е да започнете. Ясно е, че сутринта не е най-хубавото време за подготвяне на обяд, тъй че го направете вечерта и го опаковайте в резервоар. Сутринта остава единствено да го прехвърлите от хладилника в чантата си и да се насладите на здравословно хранене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР