Княгиня Калина, съпругът ѝ Китин Муньос и княз Симеон-Хасан посетиха

...
Княгиня Калина, съпругът ѝ Китин Муньос и княз Симеон-Хасан посетиха
Коментари Харесай

Княгиня Калина ухилена до уши след пиянската изцепка. Вижте къде се появи и с кого

Княгиня Калина, брачният партньор ѝ Китин Муньос и княз Симеон-Хасан посетиха пернишкото село Еловдол и взеха присъединяване във фолклорния празник „ Сурва “.
Те бяха посрещнати от кмета и от жителите на селото особено за празника, който по традиция се организира в края на януари, показват на формалния уебсайт на царското семейство.
Във фестивала участваха групи от селата Лобош, Сирищник, Беренде, Гигинци и Долна Секирна. По остарял бит в нощта на 13-и януари жителите на пернишките села обличат костюми и маски и със звънци и факли в ръце прогонват злото. Пали се обреден огън, а празникът е придружен от песни и танци.
Княгинята, която от дълго време уважава българските обичаи, се включи в сурвакарска група по време на интернационалния фестивал „ Сурва “ в град Перник. През 2022 година тя беше почетен посетител на Коледен концерт в двореца „ Врана “. Той бе проведен за набиране на средства за възобновяване на 150 – годишния храм „ Света Троица “ в с. Елов дол, напомнят от царското семейство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР