КНСБ се обяви за сериозни промени в данъчната политика у

...
КНСБ се обяви за сериозни промени в данъчната политика у
Коментари Харесай

КНСБ иска въвеждане на данък Богатство

КНСБ се разгласи за съществени промени в данъчната политика у нас, измежду които въвеждане на налог "богатство”. Този налог би трябвало да обхване спомагателни жилища, скъпи коли, скъпи вили, яхти и други Подобна форма на облагане съществува в множеството развити европейски стопански системи, твърди синдикатът, оповестява БТВ.

От там показват, че на 24 юни във вестник "Ню Йорк Таймс " 19 американски милиардери са разгласили намерено писмо точно в поддръжка на сходен данък за най-заможните. В това писмо, споделят от КНСБ, милиардерите приканват да се вкара "умерен налог благосъстояние на 1/10 от най-богатите 1% от американци ".

В писмото са изразени терзания, че най-богатите в Съединени американски щати сега заплащат едвам 3,2% от своето благосъстояние като налози, до момента в който 99% от останалите семейства заплащат 7,2%. Подобна е обстановката и в България, настояват от КНСБ и споделят, че сходен метод на облагане на 1/10 от най-богатите 1% от жителите е обективна и стопански аргументирана.

Синдикатът упорства и за въвеждане на необлагаем най-малко, който да подхожда на минималната работна заплата. А приходите над минимума да продължат да се таксуват с 10% ставка. В Европейски Съюз има общо 16 страни, в които има въведен необлагаем най-малко или някаква форма на приспадане на данъчна основа, показват от синдиката. А единствените страни, в които има плосък налог без необлагаем най-малко са България, Естония, Унгария, Латвия и Румъния.

КНСБ желае и консолидиране на детайли на фамилно подоходно облагане като повсеместен модел на използване в данъчната политика. Конкретна мярка в тази посока би могла да бъде необлагаем най-малък първичен приход за млади фамилии, показват от синдиката. По този метод съгласно тях ще се подтиква сключването на цивилен брак, раждаемостта и потреблението.

Като образец в тази посока се дава въвеждане на най-малък първичен общ приход на фамилията от 24 000 лева с струпване, което би коствало към 50 млн. лева на държавния бюджет.

Синдикатът упорства и за нарастване на налога върху приходите от дивиденти от 5% на 10% с оглед следване на идентична логичност с тази на корпоративното облагане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР