КНСБ подготвя синдикалната дейност на НИМХ. Това стана ясно от

...
КНСБ подготвя синдикалната дейност на НИМХ. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Метеоролозите заплашват да окупират централата на БАН

КНСБ приготвя синдикалната активност на Национален институт по метеорология и хидрология. Това стана ясно от думите на президента на синдиката Пламен Димитров.

Очаква се последната дума на Българска академия на науките, както разгласи той. Синдикатът желае да се назначи шеф на Национален институт по метеорология и хидрология. Необходимо е в незабавен порядък да бъде подписано съглашение сред Българска академия на науките, Национален институт по метеорология и хидрология и МОН. Ако не се реализира такова съглашение, колективът на метеоролозите е подготвен на крайни дейности, с цел да бъдат предпазени ползите на над 12000 работещи в института.

Предлага се Българска академия на науките да се съгласи функционалностите на Национален институт по метеорология и хидрология да преминат към института като проучвателен подобен, основан от Министерски съвет по Закона за администрацията. Иска се академията да резервира тези чиновници, които развиват научна активност.
Метеоролозите желаят до привършване на бюджетната година Национален институт по метеорология и хидрология да разполага и да се разпорежда със средствата от дотацията от държавния бюджет, както и със средства от лични доходи.

Ябълката на раздора са парцелите на Българска академия на науките, изясни и Лиляна Велчева. Не науката, а парцелите на Българска академия на науките, болно ми е, показа тя. Според нея за това, че се стига до обстановка на срив на националната сигурност, е отговорна Българска академия на науките.

Иначе метеоролозите застават изрично зад Христомир Брънзов, като се оплакаха, че им се постановат решения. Цялата отговорност за идната злополука, която би последвала при непостигане на единодушие, ще е напълно на управлението на Българска академия на науките, безапелационни са работищите в Национален институт по метеорология и хидрология.

Иначе академията има период от метеоролозите до 18 септември да одобри една от кандидатурите за шеф на Национален институт по метеорология и хидрология на професор Брънзов и на другия номиниран.

Метеоролозите са подготвени да окупират централната постройка на Българска академия на науките, в случай че няма съглашение, стана ясно от думите на Лиляна Велчева. Очакват поддръжка от страната и чужбина
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР