КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение

...
КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение
Коментари Харесай

КНСБ срещу бюджета, предлага буфери в данъците

КНСБ няма да одобри да бъдат орязани разноските за нарастване на пенсии и заплати в плана за бюджет за 2023 година Това сподели за БНР Виолета Иванова от Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ. Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от налози.

В оферти бюджет ние не виждаме политика по приходите. Ние ще работим за увеличение на работните заплати и за една устойчива политика по приходите , сподели тя.

В началото на идващия месец от КНСБ ще предложат вид за уравновесен бюджет с обезпечени доходи за пенсии и заплати и увеличение на някои налози.

По думите на Виолета Иванова има задоволително буфери, които могат да доведат за балансиране на бюджета.
 КТ Подкрепа за бюджета: В МФ някой е считал с калкулатор
КТ Подкрепа за бюджета: В МФ някой е считал с калкулатор

Самият метод на държавното управление е извънредно стеснителен

" При този растеж на цените ние не можем да допуснем, че пенсиите не би трябвало да бъдат увеличени от 1 юли . Същото се отнася и за разходната част по работните заплати. Има задоволителни буфери, които могат да балансират бюджета, възобновяване на Данък добавена стойност, увеличение на корпоративния налог на 15% ", разясни специалистът.

Според Виолета Иванова единствено нарастването на налог облага от 10 на 15% ще донесе доходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР