КНСБ и КТ Подкрепа са внесли писмо до премиера Бойко

...
КНСБ и КТ Подкрепа са внесли писмо до премиера Бойко
Коментари Харесай

Синдикатите настояват премиерът да преразгледа решението за оставката на Бисер Петков

КНСБ и КТ " Подкрепа " са внесли писмо до премиера Бойко Борисов с искане да бъде преразгледано решението за приемане на оставката на обществения министър Бисер Петков. Това оповестиха пред публицисти водачите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов.
 
Вчера министър-председателят Бойко Борисов одобри оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. В диалог с премиера министър Петков е декларирал, че подава оставка заради невъзможността да овладее създалото се напрежение по отношение на настояванията на родителите с деца с увреждания.

На 1 юни майки на деца с увреждания опънаха палатков лагер зад Народното събрание. Миналата седмица те оповестиха, че желаят този закон за персоналната помощ, който да е обособен от подготвяния от общественото министерство нов закон за хората с увреждания. Когато работата по новия закон за хората с увреждания стартира, министър Петков разгласи, че има разговор с майките, както и с националните организации на хората с увреждания и разясни, че законът би трябвало да е подготвен до края на юли, за да може есента да мине през Народното събрание, и от Нова година да влезе в действие.
 
След поръчката на майките от предходната седмица, че искат обособен закон за персоналната помощ, макар че проектите на общественото министерство бяха тя да залегне в новия закон за хората с увреждания, от министерството оповестиха, че не престават работата по единствения законопроект.

Пред Дарик майка на дете с увреждане съжали за оставката на министъра и я дефинира като насмешка. Валентина Христова уточни, че за първи път от доста време имало разговор с майките. Тя счита, че повода за оставката на министъра е нежеланието на ръководството да одобри закон за персоналната помощ.

От вчера палаткови лагери на майки на деца с увреждания има в Бургас и Варна. И те като тези в София настояват за закон за персоналната помощ.
 
Оставката на Бисер Петков е втората в третия кабинет на Бойко Борисов. През есента на предходната година проф. Николай Петров подаде оставка от поста здравен министър, акцентирайки персонални аргументи за това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР