КНСБ апелира България да не поема ангажимент за осигуряване на

...
КНСБ апелира България да не поема ангажимент за осигуряване на
Коментари Харесай

КНСБ апелира България да не се ангажира за 40% намаляване на въглеродните емисии до 2026 г.

КНСБ моли България да не поема ангажимент за обезпечаване на 40% понижение на годишните излъчвания на СО2 от бранш електроенергетика до 2026 година по отношение на 2019 година, тъй като това ще ни обвърже с условия за дълбока смяна в комплекса " Марица изток " още в идващите 3 години, а при сегашната обстановка това е неприемливо. 

Това показват от КНСБ в своя позиция по Плана за възобновяване и резистентност въз основа на разбор, изработен на плановете, оповестени на 11 март 2022 година Становището е утвърдено съвещание на Изпълнителния комитет на Конфедерацията на 29 март.

КНСБ упорства да се подхващат стъпки за предоговаряне на периодите за реализация на дейностите по Териториалните проекти за обективен преход, които ще са нужни не по-рано от 2030 година. Същевременно да се форсира планирането на ограниченията на локално равнище, които следва да се осъществят изпреварващо. Същото важи и за реализация на промяната, обвързвана със основаването на държавно дружество „ Конверсия на въглищни райони ” и за организацията на огромно произвеждане на акумулатори у нас, и то точно в комплекса Марица изток, показват от КНСБ. 

От Конфедерацията допълват, че на този стадий липсва цялостното показване на тактиката за обективен енергиен преход и запазването на сигурността на доставките – затова е значимо да се упорства за настояща енергийна тактика, която да покаже мястото на предлаганите начинания в общата рамка на енергийното ни развиване и обезпечаване на заместващи базови мощности след 2030 година.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР