Книги, представящи историята, бита, традициите и културните ценности на България,

...
Книги, представящи историята, бита, традициите и културните ценности на България,
Коментари Харесай

Караячева подари български книги на библиотеката на японския парламент

Книги, представящи историята, бита, традициите и културните полезности на България, подари ръководителят на Народното събрание Цвета Караячева на библиотеката на японския парламент. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

За мен и за делегацията на българския парламент е чест да сме в тази библиотека, която е домът на писаното благосъстояние на Япония, означи ръководителят на Народното събрание. Тук се съхраняват писмените свидетелства за слагането на основите на демокрацията и вие сте пазителите на това скъпо благосъстояние, обърна се Цвета Караянчева към шефа на библиотеката Савако Ханю. За нас е чест и наслаждение да подарим на тази извънредно богата библиотека книги, представящи българската история, обичай и просвета. Вярвам, че и отсега нататък законодателните институции на двете страни ще продължим дружно да поддържаме и разширяваме културните връзки сред нашите два народа, добави ръководителят на Народното събрание.

Българска парламентарна делегация е на публично посещаване в Япония по покана на ръководителя на Камарата на съветниците Чуичи Дате. В рамките на визитата депутатите посетиха библиотеката на японския парламент, в която се съхраняват повече от 43 милиона книги.

В състава на българската делегацията са заместник-председателят на Групата за другарство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР