Книгата Предци и потомци с автор Асен Стефанов ще бъде

...
Книгата Предци и потомци с автор Асен Стефанов ще бъде
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: Предци и потомци ни пренасят в XV в.

Книгата " Предци и потомци " с създател Асен Стефанов ще бъде показана на 8 юни, вторник, от 18.00 часа в зала „ Съединение “ на Регионалния исторически музей. Събитието се организира с поддръжката на Община Пловдив и РИМ - Пловдив. За книгата ще приказват доцент Красимира Кръстанова, доктор Стефан Шивачев - шеф на музея, и Недялка Петрова.

Творбата показва историческо изследване, с което създателят се връща към корените на бащиния и майчиния си жанр до началото на XV в. - бизнесмени и търговци, които не жалят средства за поддръжка на българското обучение, избавление и създаване на свободна България.

Голяма част от материалите, които ще откриете в книгата, са оповестени за първи път. Сред тях се открива страница от Ръкопис на постния триод с приписка на Софроний Врачански, който през днешния ден се съхранява в библиотеката на Руската академия на науките в Санкт Петербург, бележка на Г. С. Раковски за Люцкановци, който се пази в Българския исторически списък на НБКМ, доста фотоси, писма и документи от персоналния списък на създателя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР