Книга "По дирите на изчезналите софийски кръчми" разказва историята на

...
Книга "По дирите на изчезналите софийски кръчми" разказва историята на
Коментари Харесай

Събраха в книга историята на софийските кръчми

Книга "По дирите на изчезналите софийски кръчми " споделя историята на столицата по един друг метод, говорейки за кръчмите и заведенията от края на 80-те години.

Авторът Павлина Делчева-Вежинова показа, че в книгата се приказва за тези заведения, които са били средище на публичния живот в столицата.

"Аз пиша за кръчмите, заведенията за хранене, сладкарниците, съществували до края на 80-те години. Липсват тъкмо тези места на доста хора - художници, писатели, липсват на хора, които желаят да се срещнат и да си поговорят ", посочи писателката в "България заран " по Bulgaria on air.

Според журналистката през днешния ден заведенията за хранене и кафетата са доста шумни, а също така хората не приказват, а "забиват " глава в телефоните си.

"Аз доста обичам София, нервирам се от неща, които не трябва да съществуват, от страхотни здания, които се унищожават. Понякога столицата е мащеха, от време на време е майка. София обаче е за всички, София е град за цяла България ", безапелационна е тя.

По думите ѝ концепцията за написването на тази книга е тръгнала точно от диалозите с другари и това трансформира творбата в един групова

"Много бих желала тази книга да бъде прочетена от младежите. Ще стартират повече да ценят "своите места ". Интересно е и да се наблюдава предишното на един град през призмата на заведенията ", приключи писателката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР