Книга-бомба от журналистката Морийн Калахан описва как фотосесията на световноизвестния

...
Книга-бомба от журналистката Морийн Калахан описва как фотосесията на световноизвестния
Коментари Харесай

Братята Кенеди ли убиха Мерилин Монро?

Книга-бомба от журналистката Морийн Калахан разказва по какъв начин фотосесията на световноизвестния фотограф Бърт Стърн е била „ най-смелата “ правена на Мерилин в миналото. В „ Не питай: Семейство Кенеди и дамите, които те унищожиха “, Калахан написа, че Мерилин е била „ на върха на хубостта си “, когато Стърн прави фотосите за " Воуг " през юни 1962 година

Мерилин страдаше от тежка меланхолия и потреблението ѝ на алкохол и хапчета беше „ зашеметяваща “, написа Калахан. В последна сметка нейната „ непрекъсната некадърност да стане от леглото “ бе повода тя да бъде уволнена от снимачната площадка на последния ѝ филм.

Тя „ одобри общественото оскърбление като предизвикателство “, споделя Калахан, „ позирайки за Стърн гола в леглото, с гърди, обгърнати в розов тюл ". На фотосите се вижда дълъг, бездънен белег - резултат от скорошна интервенция на жлъчката.

Според източници, Мерилин е споделила на Стърн, че се усеща обезпокоена от белега, само че той я е уверил, че „ една жена е красива с белезите си “. Няколко седмици по-късно Мерилин умира, откакто взема свръхдоза барбитурат в дома си в Брентуд, Лос Анджелис. Тялото ѝ е открито от нейната икономка в ранните часове на 5 август 1962 година

„ Тя лежеше с лицето надолу на леглото си, гола, с телефона към момента в ръка “, написа Калахан.



Ексклузивен фрагмент от новата биография на Калахан разкрива нови обстоятелства, свързани със гибелта на Мерилин.Става въпрос за мнения, направени от втория брачен партньор на Мерилин - Джо ДиМаджио, години след нейната гибел. ДиМаджио забрани както на президента Джон Ф. Кенеди, по този начин и на брат му Боби - който имаше паралелна връзка с Мерилин - да участват на нейното заравяне, а по-късно съгласно очевидци споделя: „ Винаги съм знаел кой я е умъртвил, само че не съм желал да стартирам гражданска война в тази страна. Каза ми, че някой ще я прибере, само че аз си замълчах. "

„ Всички Кенеди бяха убийци на дами и постоянно им се разминаваше. Ще им се размине след 100 години.В „ Не питай: Семейство Кенеди и дамите, които те унищожиха “, Калахан написа, че фотосите, които прави Стърн на Мерилин са били „ най-смелите “ в кариерата ѝ.След гибелта ѝ на ФБР е било „ подредено да отстрани избрани телефонни записи [от дома й] “, написа Калахан.

„ Възстановени през 80-те години на предишния век, дневниците на Мерилин демонстрират, че тя се е обаждала на работното място на Боби осем пъти сред 25 и 30 юни [1962 г.]... Докладите сочат, че е направила аборт на 20 юли и че бебето може да е било на Боби. “

Калахан също по този начин разкрива, че през 1985 година ABC News е възнамерявал да излъчи особено телевизионно предаване за евентуалното присъединяване на братята Кенеди в гибелта на Мерилин – само че единствено часове преди излъчването, ABC ненадейно стопира продукцията. "

Тогавашният президент на ABC News Руун Арледж, който е виновен за прекъсването на излъчването на документалния филм, беше „ дълготраен другар на Етел Кенеди [съпругата на Боби] “, написа Калахан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР