КНДР засилва защитата си по източното крайбрежие на страната и

...
КНДР засилва защитата си по източното крайбрежие на страната и
Коментари Харесай

Северна Корея мести изтребители и бомбардировачи, за да се пази от САЩ

КНДР ускорява отбраната си по източното крайбрежие на страната и реалокира там военните си самолети, откакто в събота (23 септември) бомбардировачи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати прелетяха покрай границите ѝ. Това разгласи организация " Йонхап ", базирайки се на информация от Националната разследваща работа на Южна Корея, съобщи БГНЕС.
От ведомството прецизират още, че радарите на Северна Корея не са съумели да засекат полета на военновъздушните сили на Съединени американски щати и по тази причина и реакция не е последвала.
На 23 септември стратегически бомбардировачи B-1B Lancer на Съединени американски щати, съпроводени от изтребители F-15, навлязоха за първи път от близо 20 години в интернационалното въздушно пространство до крайбрежието на КНДР и се приближиха до най-северната граница на демилитаризираната зона. По-късно Пентагона дефинира полета им като „ проява на решимост” и на богатия боеприпас от „ военни варианти”, с които Съединени американски щати разполагат.
Същевременно Южна Корея прикани Съединените щати да оказват помощ за деескалацията на напрежението в Севера, откакто по-рано Пхенян нападна американския президент Доналд Тръмп, че с думите си е оповестил война .
" Много е евентуално КНДР да извърши още провокации ", сподели южнокорейският външен министър Канг Кюнг Уа в тирада във Вашингтон и съобщи, че е извънредно значимо Съединени американски щати и Южна Корея да се оправят дружно обстановката " с цел да се предотврати по-нататъшна деескалация на напрежението или инцидентни военни конфликти, които бързо могат да излязат отвън надзор ".
Не е правилно, че сме разгласявали война на Северна Корея. Свалянето на какъвто и да е аероплан от непозната страна в интернационално въздушно пространство е неприемливо, разгласи представителят на Белия дом Сара Сандърс. По думите на Сандърс, Съединени американски щати се стремят към „ мирна денуклеаризация “ на Корейския полуостров, в това число посредством „ оптимален стопански и дипломатически напън “ върху Северна Корея.
За похлупак, късно нощес посолството на КНДР в Северна Корея е било отцепено поради недоверчив пакет. Дошлите на място сапьори и специфични елементи са направили следен гърмеж на пакета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР