КНДР призна за авария при изстрелването на разузнавателния сателит, предаде

...
КНДР призна за авария при изстрелването на разузнавателния сателит, предаде
Коментари Харесай

Северна Корея призна неуспех в изстрелването на шпионски спътник

КНДР призна за повреда при изстрелването на разследващия спътник, съобщи организация Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.

Причините за случая при изстрелването на разследващия сателит на КНДР са проблеми в работата на моторите на ракетата-носител и неустойчивост на горивото. Според днешно известие на държавното радио " Гласът на Корея " тази позиция е поддържана от севернокорейската организация за проучване на космоса.

Ракетата, изстреляна от КНДР, не е излизала в открития космос, заяви японският ефирен канал Ен Ейч Кей, базирайки се на японски държавни източници, предадоха международните организации.

Ракетата е изчезнала от радарите по време на полета, част от нея е паднала в морето покрай западния бряг на Корейския полуостров. Военните на Република Корея оповестиха, че ракетата на КНДР може да е избухнала във въздуха.

В понеделник японската брегова защита разгласи, че Северна Корея има намерение да изстреля първия разследващ спътник на страната сред 31 май и 11 юни. 

Севернокорейска ракета, изстреляна през днешния ден, е паднала в Жълто море западно от южнокорейския остров Очеондо, заяви организация „ Нюз-1 “ (News-1), базирайки се на южнокорейски военни източници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР