КНДР отхвърля изцяло новия пакет от санкции, предвиден от резолюцията,

...
КНДР отхвърля изцяло новия пакет от санкции, предвиден от резолюцията,
Коментари Харесай

КНДР се присмя на новите санкции на ООН

КНДР отхвърля напълно новия пакет от наказания, очакван от резолюцията, призната от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви организация " Рьонхап ", представена от БГНЕС.
На 11 септември Съветът за сигурност единомислещо утвърди нови наказания против Северна Корея, само че не и най-тежките ограничения, поискани от администрацията на Доналд Тръмп - за цялостна възбрана на вноса на нефт и заледяване на интернационалните активи на държавното управление и водача на КНДР Ким Чен Ун.
Резолюцията, призната в отговор на шестия нуклеарен тест на азиатската страна, не разрешава на Северна Корея да внася газов кондензат. Вносът на недопечен нефт се лимитира до несъмнено количество - 500 хиляди барела до края на годината и до 2 милиона барела всяка последваща година. Ограничава се износът на текстил и се не разрешава на всяка страна да дава нови позволения за работа на севернокорейски служащи - два основни източника на валута за страната. Ограничава се и вносът на рафинирани петролни артикули.
Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи пред Съвета след гласуването, че " това са най-тежките ограничения, налагани в миналото на Северна Корея ". Тя обаче акцентира, че " тези стъпки ще работят, единствено в случай че всички страни ги вкарат изцяло и нападателно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР