КНДР не е заинтересована от дипломатически диалог със САЩ докато

...
КНДР не е заинтересована от дипломатически диалог със САЩ докато
Коментари Харесай

Пхенян не иска преговори с Вашингтон докато не създаде МКБР, достигащи САЩ


КНДР не е заинтригувана от дипломатически разговор със Съединени американски щати до момента в който Пхенян не успее да сътвори междуконтинентална балистична ракета, способна да стигне Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Това заяви Си Ен Ен, базирайки се на информация, получена от неназован севернокорейски източник. Той декларирал пред тв канала, че Пхенян не се отхвърля от дипломацията по принцип, само че за момента времето за това още не е пристигнало. „ Преди да водим договаряния с администрацията на Тръмп, желаеме да изпратим явен сигнал, че КНДР има надеждни отбранителни и нападателни благоприятни условия за противопоставяне на всяка експанзия от страна на Съединени американски щати “, цитира каналът източника си.

Според Си Ен Ен той е споделил, че става въпрос за основаване на междуконтинентални балистични ракети /МКБР/, които да могат да стигнат до Източното американско крайбрежие. Пхенян също по този начин счита да организира и наземно нуклеарно тестване и да тества МКБР, която да може да стигне до американския остров Гуам в Тихия океан.

По думите на севернокорейския чиновник едното или и двете тествания могат да бъдат извършени по време на взаимните военноморски учения на Съединени американски щати и Южна Корея. Те започнаха през днешния ден и ще продължат 10 дни, като съответстват по време с азиатската обиколка на президента Тръмп идващия месец, отбелязва Си Ен Ен. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР