КНДР е застреляла безследно изчезнал южнокорейски чиновник и изгорила тялото

...
КНДР е застреляла безследно изчезнал южнокорейски чиновник и изгорила тялото
Коментари Харесай

КНДР застреля южнокорейски служител, потърсил убежище

КНДР е застреляла безследно липсващ южнокорейски служител и изгорила тялото му по-рано тази седмица. Информацията удостовери Министерството на защитата на Република Корея, съобщи " Йонхап ".

Ведомството осъди " жестокото " ликвидиране и изиска пояснение и наказване за виновните.

47-годишният чиновник от Министерството на океаните и риболова е липсващ от лодка преди обяд в понеделник по време на ревизия във водите западно от граничен остров.

Военните оповестиха в известие, че Северна Корея е разкрила мъжа във водите си и е направила нечовечен акт със застрелването му и изгаряне на тялото му. Министерството на защитата отбелязва, че са достигнали до това умозаключение след разбор на разнообразни разследващи източници.

За първи път от юли 2008 година жител на Южна Корея е убит в Северна Корея.

Инцидентът в допълнение ще утежни връзките сред двете страни.

Според представители от генщаба на южнокорейската войска служителят се допуска, че е скочил в морето в понеделник в опит да избяга в КНДР.

Открит в морето към 15,30 часа във вторник, екипажът на севернокорейска лодка разпитал южнокорееца, който бил оставен във водата. Чиновникът бил със избавителна жилетка. Той показал предпочитание да избяга в КНДР. След това севернокорейски бойци го простреляли и го изгорили . Източник от генщаба на Южна Корея разяснява, че убийството е осъществено по заповед на началството.

Южнокорейска инсталация е засякла пламъци във вторник вечерта . По-късно е открито, че е запаленото тяло на убития.

Предполага се, че южнокореецът е убит поради ограниченията против ковид.

КНДР по всякакъв начин се пробва да спре разпространяването на вируса в тоталитарната страна. Пхенян твърди, че няма нито един инфектиран.

В сряда Южна Корея изпрати известие на КНДР за случая посредством канала за връзки сред Командването на Организация на обединените нации и Пхенян, само че Северът не е дал отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР