Кметството на Кламар, предградие на Париж, обяви днес въвеждането на

...
Кметството на Кламар, предградие на Париж, обяви днес въвеждането на
Коментари Харесай

Спряха градския транспорт в Париж заради протестите

Кметството на Кламар, предградие на Париж, разгласи през днешния ден въвеждането на полицейски час сред 21:00 ч. и 6:00 ч. сутринта за идващите четири нощи след насилието предходната нощ, обвързвано със гибелта на Наел М., заяви Франс прес.

„ Градът приема разпореждане, ориентирано към използване на полицейски час сред 21:00 ч и 6:00 ч. сутринта от през днешния ден, 29 юни, до понеделник, 3 юли “, се споделя в изказване на кметството на Кламар.

Миналата нощ в това заможно и много безшумно предградие беше запален трамвай.

Трамваите и рейсовете няма да се движат довечера след 21:00 ч. в региона на Париж, „ с цел да се подсигурява отбраната на чиновниците и пасажерите в тях “, разгласи през днешния ден Валери Пекрес, президент на " Ил де Франс мобилите ", организацията, която ръководи публичния превоз в региона на Париж.



На служител на реда от парижко предградие през днешния ден беше повдигнато авансово обвиняване за преднамерено ликвидиране на 17-годишен юноша, предизвикало две следващи нощи на вълнения в миг, когато френското държавно управление даде обещание да възвърне реда и да постави завършек на насилието, което се популяризира и в други градове, съобщи Асошиейтед прес.

Прокурорът от парижкото предградие Нантер Паскал Праш сподели, че въз основа на предварителното разследване може да се заключи, че в този случай " не са били налице изискванията за законна приложимост на оръжие ".

Младежът, разпознат като Наел М., беше погубен по време на пътна инспекция. Убийството беше снимано на видео и шокира страната.

Според френските закони предварителните обвинявания значат, че съдиите имат съществени учредения да допускат съществуване на закононарушение, само че разрешават да се даде още време на проверяващите преди да бъде взето решение дали казусът да бъде предаден на съда. Замесеният в случая служител на реда е подложен под авансово задържане, заяви прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР