Кметовете се избират мажоритарно от хората в конкретното населено място.

...
Кметовете се избират мажоритарно от хората в конкретното населено място.
Коментари Харесай

Политически анализатор: Кои сме ние, че да забраним на хората да си избират един и същи кмет

Кметовете се избират мажоритарно от хората в съответното обитаемо място. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България "   политическият анализатор Георги Харизанов. " И когато кметът от Българска социалистическа партия на Гоце Делчев е там осми мандат, това, което би трябвало да отговорят другите политически сили, макар моите  политически възгледи за Българска социалистическа партия, е да се погледнат в огледалото и да си отговорят за какво не могат да излъчат по-добър претендент. И желаят ли, в действителност хората различен кмет? И когато хората не желаят различен кмет, а не престават да си избират този кмет, тъй като смятат, че той е по-добър, най-хубав за обитаемото им място, това по какъв начин може да е проблем за хората в Добрич, или в Силистра? И по какъв начин може да се трансформира в народен проблем това, и по какъв начин можем да желаеме смяна в Конституцията, когато се не разрешава на кметове да се кандидатират повече от два мандата. От къде накъде, кои сме ние, тук в София, с цел да кажем дали господин Хасан Азис, би трябвало да е още един мандат кмет на Кърджали ", сподели Харизанов.

Той изясни, че преднамерено загатва кметове от други политически сили. Но още веднъж пита, кои тези, които от София могат да кажат на хората в Кричим, дали кмета им би трябвало да е още един мандат, или не, или да им забранят да го изберат за идващ мандат. Откъде накъде може да се каже на хората от Кричим да не изберат да вземем за пример Атанас Калчев за кмет. " Какво общо има това с демокрацията? И когато приказваме за лимитирана мандатност, там където има съсредоточена, централизирана голяма власт на национално равнище, като административните ръководители на двете огромни съдилища, конституционни съдии или друго, добре е да влезе такова предписание, макар че в демокрациите с обичаи хора прекарват ужасно доста години на тези длъжности. И по този начин се основават безспорните хора, и по този начин се основават публичните престижи. Там, където има директен мажоритарен избор от хората, всяко сложено изкуствено ограничаване е антидемократично и сходно предложение би трябвало само да бъде усмивано, и допустимо най-бързо забравено в полза на предложилите го ", добави Харизанов.

Колкото до промяната на националните празници, анализаторът няма мнение по този въпрос все още.

" Мисля, че се хлъзгаме по евтина повърхност на русофили и русофоби и на това Руско-турската освободителна война да я избутаме по-встрани, тъй като е била руско-турска, пък ние сме се възползвали и сме се освободили. Много евтина и къса игра на русофили и русофоби е това. Също както и с институцията на служебното държавно управление, което в този момент, сега, поради Румен Радев желаят да отстранен. Мисля си, че това са неща на пай пас, които не би трябвало да са част от диалозите. Конституцията е главният закон, тя 30 и недостатък години към този момент си извършва отлично функционалностите в България, и доста би трябвало да се внимава, когато се вършат конюнктурни промени от през днешния ден за на следващия ден. Аз съм твърдо техен съперник, аз съм закостенял човек и обичам бавната еволюция, а не революционните напъни. Никога не са довели до нищо положително в човешката история ", сподели още Георги Харизанов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР