Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще

...
Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще
Коментари Харесай

Кметове в Израел обявиха гладна стачка пред офиса на премиера Нетаняху заради спорна съдебна реформа

Кметовете на три израелски общини оповестиха рано през днешния ден, че ще стартират гладна стачка пред офиса на премиера Бенямин Нетаняху в Ерусалим, до момента в който митингите против проектите на държавното управление за правосъдна промяна не престават да раздрусват страната, оповестяват новинарските организации. Междувременно израелският президент прикани държавното управление да спре неотложно проекта за правосъдна промяна.

Президентът Ицхак Херцог насочи апел към държавното управление да спре провокиралия бурна опозиция проект за правосъдна промяна, ден откакто министър председателят Бенямин Нетаняху уволни министъра на защитата поради опълчването му на мярката, което, на собствен ред, провокира нови всеобщи улични митинги.  " В името на единството на израелския народ, в името на отговорността ви приканвам да спрете неотложно законодателния развой ", написа президентът в " Туитър ".

По-рано в. " Йедиот Ахронот " заяви, че кметовете на градовете Кфар Сава и Херцлия, както и на региона Цихрон Яков са оповестили, че ще започнат гладна стачка и призоваха държавното управление да прекрати спорната правосъдна промяна и да стартира договаряния с опозицията. Те също по този начин желаеха да бъдат предпазени единството, сигурността и сигурността на израелския народ.

Десетки хиляди израелци излязоха по улиците в цялостен Израел късно нощес в символ на митинг против проекта за промяна на правосъдната система и решението на Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани за прекъсване на проекта.

През последните 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление за правосъдна промяна, които се преглеждат от опозицията като опит за понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната власт.

Нетаняху, който е съден за корупция, упорства обаче, че неговият проект за правосъдната власт ще укрепи демокрацията и ще възвърне салдото сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР