Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър

...
Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са зам.-председатели на ГЕРБ

Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, към този момент не са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. Те бяха освободени от постовете им в партията с 975 гласа "за ", 16 - "против " и 46 - "въздържали се ". Предложението бе направено от водача на групировката Борисов.
"На предходното заседание освободихме Цветан Цветанов. За времето, в които Йорданка Фандъкова и Димитър Николов ръководят тези градове (София и Бургас - б.р.), те станаха в пъти по-добри места за живеене. Не би ми стигнало времето да изброя всичко - от метрото до спортните зали, околовръстни и всичко останало. Но би трябвало да ги направя елементарни членове на Изпълнителната комисия ". Така той аргументира промяната на двамата си заместници в партията.
Предстоят два доста тежки месеца против доста много пари, изправени против нас - парите на олигархията. Направих неприемливи неточности, които за наслада, се регистрират като триумфи измежду европартньори, сподели Борисов.
Фандъков и Николов ще останат членове на ИК, тъй като не върви да й възложа да върви до Силистра или Сливен, като има работа в София. Подчертавам, доверието от тях не е свалено. Предложението на Борисов бе гласувано от болшинството членове на Изпълнителната комисия и останалите управителни органи с няколко гласа "въздържали се ", като се изключи Бургас. Там освобождението на кмета Николов от партийната му позиция до момента бе посрещнато с нула гласа "за " и голям брой "против ".
В София свалянето на Фандъкова от управителния пост също не бе признато единомислещо, макар че множеството бяха "за ", имаше и гласове "против ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР