Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас

...
Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас
Коментари Харесай

Мъглиж, Сандански и Перник с големия приз Кмет на годината 2022

Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас Стоянов (средна община) и на Перник Станислав Владимиров (голяма община) завоюваха огромните награди " Кмет на годината " 2022 в десетото национално допитване на уеб страницата.
Още по темата
От 15 до 30 септември всички жители с IP адреси от България имаха право да гласоподават на платформата Kmetnagodinata.bg за всички кметове на общини в страната, като се изключи двама - тези на Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където сега ръководят и.д. кметове и предстоят частични локални избори. Гласуването беше разграничено за дребна (до 20 000 жители), междинна (от 20 до 50 000 жители) и за огромна община (над 50 000 жители) съгласно данните от преброяването на Национален статистически институт за 2011 година

Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха спечелилите в онлайн гласуването. Тържествената гала по награждаването бе през днешния ден в зала " Джон Атанасов " на София Тех Парк, а огромните награди връчи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Другите огромни призове в категорията " Кмет на жителите " 2022 получиха Душо Гавазов от Мъглиж, Маринела Николова от Козлодуй и Живко Тодоров от Стара Загора. 

Победата в софтуерната категория " Смарт Сити " след гласуването отиде при кметовете на Ивайловград Диана Овчарова, Козлодуй - Маринела Николова и Благоевград - Илко Стоянов. Наградите връчи основният изпълнителен шеф на Виваком Николай Андреев.

Традиционна категория в състезанието е и " Зелена община ", където бяха отличени градоначалниците на Джебел Неджми Али, на Троян - Донка Михайлова и на Габрово - Таня Христова. Поради ангажимент на госпожа Христова в чужбина премията получи заместник-кметът Мария Йозова. Призът връчи Кирил Георгиев, управител " Регулации " на БАТ България.

Кметовете на Белослав Деян Иванов, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Ямбол Валентин Ревански се пребориха за оценката в категория " Градска среда ". Наградите връчи Карел Крал, шеф на " Електрохолд България ".

В категория " Туризъм и просвета " премиите отидоха при Емануил Манолов (Аврен), Николай Димитров (Несебър) и инж. Даниел Панов (Велико Търново). Наградата връчи Светослав Любомиров, ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на " Главболгарстрой холдинг ".

С премиите в категория " Развитие на спорта " бяха отличени кметовете на Белослав Деян Иванов, на Дупница - инж. Методи Чимев и на Кърджали - инж. Хасан Азис. Призовете бяха връчени от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева.

По традиция на церемонията бяха раздадени и няколко специфични награди. Първата от тях е на европейския портал за градове и жители The Mayor.eu. Тя е за плана InnoAir за нововъведения в подвижността на Столична община. Призът бе връчен от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов на заместник-кмета Кристиан Кръстев. 

За пета поредна година в границите на " Кмет на годината " бе връчена и премията " Дигитално учебно заведение " на Дигиталната национална коалиция, учредена от Гергана Паси. Призът получи Професионална гимназия по компютътно програмиране и нововъведения, Бургас.

С отличие за районна демографска политика бе награден кметът на Несебър Николай Димитров. Грамотата е от името на Движение за национална идея и беше връчена от Андрей Арнаудов, съосновател на придвижването, което предизвиква раждането на повече деца в България.

Цялата гала по награждаването ще бъде излъчена довечера от 23,25 ч. по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4.

Конкурсът " Кмет на годината " е неповторима самодейност, която започва в България през 2013 година Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-хубавите градоначалници у нас. Целите са жителите да дадат своята оценка за работата на кметовете в разнообразни сфери на дейност; да се покажат и насърчат положителните практики на локалната власт; да се подтикват кметовете да работят по-усърдно за решаването на проблемите на своите обитаеми места и жители. Организатор на състезанието е националната медия Kmeta.bg, чието главно внимание е ориентирано към работата на всички общини с над 120 000 чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР