Кметовете на ГЕРБ възразиха срещу изказване на съпредседателя на Продължаваме

...
Кметовете на ГЕРБ възразиха срещу изказване на съпредседателя на Продължаваме
Коментари Харесай

Бомба преди старта на преговорите: Кметове на ГЕРБ се ядосаха на К. Петков

Кметовете на ГЕРБ възразиха против изявление на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, направено през днешния ден на националната конференция на придвижване " Да България ", оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.  

" Ние, кметовете от ГЕРБ,  остро възразяваме против днешните опити за внушения, които ръководителят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков направи. Посредствените опити да се внесе разделяне в най-голямата политическа партия в България и то часове преди началото за договаряния за ръководството на страната в идващите месеци е неуместно, неприлично и неетично ", се показва в позицията, публикувана от пресцентъра на партията. 

В ГЕРБ няма лагери, групи, разделения. Има разнообразни отзиви, разнообразни хрумвания, само че политическите ни дейности постоянно са единни. 

ГЕРБ е тим, който постоянно е устоявал на всички тествания и провокации, тъй като знаем, че единствено дружно сме мощни. Бяхме дружно, когато ни гонеха, изчегъртваха и упрекваха за всичко. Ще останем дружно и ще работим в полза на хората и няма да позволим дневният ред в страната да бъде сменен с дребни политически интриги и измислени обвинявания. Защото по този начин взеха решение гласоподавателите на последните парламентарни избори. Освен това считаме за следващото политическо безсрамие присвояването на правото да се приказва еднолично от името на законно определени кметове на общини в България, се показва в прессъобщението.

Използваме случая да напомним, че приемането на бюджета за 2024 година, главното условие на ГЕРБ, с цел да го поддържа, беше в него да бъдат включени предпочитаните планове на всяка една община. Алармираме, че близо три месеца след приемането на държавната план-сметка, отпуснатото финансиране за планове от страна на Министерство на финансите е незначително, макар гръмките обещания от страна на финансовия министър, показват още от ГЕРБ. 

Ето за какво изрично настояваме да се спрат опитите за операции и погрешни изказвания на гърба на кметовете от ГЕРБ и финансовия министър вместо да си проси несъстоятелни похвали от съпредседателя си, неотложно да предприеме дейности за осъществяване на Закона за държавния бюджет в оставащите дни до края на мандата му, се показва в прессъобщението.

По-рано през днешния ден, по време на Третата национална конференция на „ Да, България “, съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков каза, че е разговарял с кметове на ГЕРБ и те са декларирали, че са удовлетворени от бюджета на министъра на финансите в оставка Асен Василев. 

„ Някои кметове споделиха, че по никакъв метод не желаят да се връщат към остарялата система, тъй като тя означаваше ние да си лежим на опашката, да вършим благи очи, да се молим и да се надяваме, че ще бъдем дребното избраници, които ще получат пари от бюджета “, добави Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР