Кметовете на Асеновград, Куклен, Родопи, Марица и Пловдив ще бъдат

...
Кметовете на Асеновград, Куклен, Родопи, Марица и Пловдив ще бъдат
Коментари Харесай

Има шанс: Пътуваме без винетка до Асеновград

Кметовете на Асеновград, Куклен, " Родопи ", " Марица " и Пловдив ще бъдат поканени при регионалния шеф Здравко Димитров, с цел да кажат дали желаят пътят Пловдив - Асеновград и Околовръстното шосе да бъдат извадени от републиканската пътна мрежа и надлежно от винетната система. Това стана ясно след вчерашната среща на премиера Бойко Борисов с представители на Националното съдружие на общините, на която той е наредил кметовете и общинските съветници да вземат решение и документално да уведомят държавното управление. Сред пътищата, по които вероятно ще се пътува без винетка, Борисов уточни и Асеновградско шосе. Условието обаче е общините сами да ги поддържат.

" В последния работен ден от предходната година зададох въпрос на управлението на АПИ дали е допустимо хората да пътуват без винетка по Околовръстното шосе на Пловдив. Този път постоянно се употребява и от пловдивчани, с цел да отидат да вземем за пример от западната част на града в " Тракия ", без да попадат в огромните тапи в града ", разяснява губернаторът. Евентуалната опция пътят Пловдив - Асеновград също да отпадне от винетната система беше вест за Здравко Димитров. Според него това ще бъде огромно улеснение, тъй като шосето се застроява с усилени темпове и от ден на ден хора пътуват до работните си места. По него се стига и до летището.

От Община Пловдив не бяха изпратили собствен представител на срещата при Бойко Борисов. Околовръстното шосе и пътят Пловдив - Асеновград са отвън територията на общината, обясниха от администрацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР