Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост и за

...
Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост и за
Коментари Харесай

Предложение: Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост

Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост и за прекосяване на червен светофар. В множеството градове няма надзор за тези нарушавания. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Предложението му е да може общините да поставят стационарни камери и с тяхна помощ да се глобяват извършители. Сега Министерство на вътрешните работи няма нито задоволително чиновници, нито камери, добави той.

Голяма санкция значи доста, а общините ще оказват помощ за събираемостта. Когато извършител отиде да си заплати налога, с цел да отиде на наложителен механически обзор, ще му излязат санкциите и ще би трябвало да ги заплати . Това предлагаме да се промени и сме го предложили още преди две години, посочи Тодоров пред bTV. И изрично разгласи, че времето за публично разискване към този момент е отминало.

Живко Тодоров се съгласи, че слагането на камери ще е скъпо, само че по този начин ще може да се търси отговорност и да се събират пари . Той акцентира и, че сега по закон действително няма общинска полиция, както би трябвало да има. И даде образец, че общинските управляващи не могат да желаят персонална карта на извършители даже на общински наредби. На колкото по-ниско равнище се вземат решение проблемите, толкоз по-добре, сподели Тодоров.

Не е обикновено 65-70 млн. лв. санкции да не могат да се съберат, включи се кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Той предложи като друга мярка против извършители запор на заплата . И даде образец по какъв начин хората сами търсят отговорност – поради случая със починалата 19-годишна студентка на подло кръстовище в Благоевград. Щом търсят от на отговорност, да ни дадат и пълномощия, настоя Камбитов.

Кметът на Благоевград разгласи, че има план за изцяло видеонаблюдение на стойност 2 млн. лв. за града, на име „ Safe City”. Технически нещата са изпълними, трябват ни законови пълномощия, заключи Камбитов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР