Кметове на малки населени места от различни политически сили се

...
Кметове на малки населени места от различни политически сили се
Коментари Харесай

ГЕРБ обеща на селски кметове минимален праг на финансиране

Кметове на дребни обитаеми места от разнообразни политически сили се срещнаха с управлението на ГЕРБ в Народното събрание, с цел да помолят за обезпечен финансов предел, тъй че да не пишат докладни и да не вървят за всяко кило пирони до кмета на общината.

Освен това нерядко имало и различия сред селските кметове и кметове на общини чисто на политическа основа. Това заяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като прикани да не се вършат спекулации кой от присъствалите на срещата кмет от коя партия е, тъй като са от разнообразни политически сили. Един от присъстващите, да вземем за пример, беше кметът на Калофер, който е самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия.

Цветанов съобщи още, че ще се проучва освен възможният финансов предел, само че и предел за избираемост. Кметовете от УС на сдружението упорстват този предел за избори да бъде до 100 души, посочи Менда Стоянова.

Преди всичко обаче ще се сътвори работна група с присъединяване на представители на изпълнителната и законодателната власт, с представители Националното съдружие на кметовете на кметства, с цел да можем да решаваме проблемите и да търсим формата при гласуването на бюджетите за обезпечен предел, който да бъде разполагаем на кметствата, съобщи Цветанов.

" Има кметове на кметства, които не са получили нито един лев добавка за закупуването на строителни материали или за решаването на най-неотложните проблеми на локалните хора ", разяснява водачът на ПГ на ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР