Кметове на 10 кметства и на 2 общини избираха вчера

...
Кметове на 10 кметства и на 2 общини избираха вчера
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС на балотаж в община Баните

Кметове на 10 кметства и на 2 общини избираха през вчерашния ден на частични избори. Разкритите секции бяха общо 57, като броят на гласоподавателите по лист бе 17 538, съобщи БНР.

ГЕРБ завоюва частичните локални избори в с. Пудрия, община Криводол. С 337 гласа против 66 за съперника му Дилян Димитров от ВМРО- Разузнавателна служба на ФРГ, от общо 413 дали своят вот, претендентът на партията Цветан Андров е определен за кмет. Министърът на районното развиване и благоустройството и регионален координатор на ГЕРБ - Враца Петя Аврамова написа по този мотив в профила си във фейсбук: " Когато се работи с мисъл за хората, резултатите са забележими! "

ГЕРБ завоюва на първи изборите в Мъглиж и с. Слънчево.

В кметство Слънчево (община Аксаково) Красимир Михалев е получил 82% от гласовете.

Д-р Душо Гавазов, повдигнат от Политическа партия „ ГЕРБ “, е новият кмет на Община Мъглиж. Той получи 58,99 на 100 от гласовете на гласоподавателите. На второ място е Златко Острешев, претендент на Местната коалиция „ ДБГ- Движение 21- Национална движение „Симеон Втори" ", на трето място е претендентът на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " Меглена Филипова. 51-годишният доктор Душо Гавазов от 2011 година е бил зам.-кмет на Мъглиж.

В област Плевен се състезаваха 15 претенденти за три кметски места в селата Николаево, Славовица и Стежерово. Изборният ден завърши без открити нарушавания.

На балотаж в село Стежерово се явяват претендентът на Български земеделски народен съюз Диан Димитров и на " Българска социалистическа партия за България " Пепа Костова. Надя Георгиева, ръководител на ОИК " Левски " съобщи:

" На Български земеделски народен съюз са 96, а на Българска социалистическа партия са 56 от общо дали своят вот 233-ма ".

Балотаж ще има и в село Славовица, община долна Митрополия, съобщи ръководителят на ОИК Йорданка Илиева. Той ще е сред Галя Игнатова, издигната от Движение България на жителите, която завоюва 121 гласа или 31.4% и Георги Георгиев от ГЕРБ с 92 гласа - 27.7%.

На частичните избори за кмет на кметство Николаево в община Плевен е определен Георги Мончев, повдигнат от Политическа партия „ Републиканци за България “. За него са дали своят вот 260 гласоподаватели. Изборите са минали умерено, без сигнали за нарушавания. Гласували са 71 на 100 от имащите право на избор. Останалите четирима претенденти са получили: Валя Орозова, Политическа партия „ Движение България на жителите “ - 67 гласа, Илю Николов, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България " - 61 гласа, Красимира Симеонова, Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ “ - 18 гласа, и Цветослава Иванова, Политическа партия Воля - 6 гласа.

В смолянската община Баните не съумяха да изберат кмет на първи тур, заяви кореспондентът на БНР. При 100 % обработени протоколи резултатите показват, че ще има балотаж идната седмица сред претендентите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Павлин Белчев /ГЕРБ/ събра поддръжката на 1100 гласоподаватели - 42.83 % от гласовете. Кандидатът за кмет Ферад Емин /ДПС/ е подсилен от 811 гласоподаватели - 31.58 % от гласовете.

Третият претендент Дияна Фиданова /Републиканци за България/ отпадна от конкуренцията. Тя има 651 гласа - 25.35 % от гласовете.

Действителни в община Баните са 2562 гласа. Избирателната интензивност беше рекордно висока - 72.42 %.

След инспекция на прокуратурата стана ясно, че няма задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове, сподели окръжният прокурор на Смолян Недко Симов:

" Във връзка с по-засиленото внимание от страна на жителите, са подавани сигнали, които касаят, да кажем огнестрелно оръжие, единият сигнал. Проверен е сигналът, налице е позволение за това или наличие на несъмнено лице, за което се знае, че е представител на някои от политическите от региона на Баните, което си е изцяло в реда на Изборния кодекс, тъй че такива сигнали, само че те не касаят действие, което съставлява закононарушение по раздела правата на жителите ".

И тези избори се организират по здравен протокол, възложен от Министерството на здравеопазването. Таня Цанева, представител на ЦИК, изясни:

„ С потребление на персонални защитни средства. На входа постелки с дезинфектант, физическа отдалеченост. Дори в една от общините изискват и да се попълни декларация от членовете на секционната комисия, че нямат признаци на Covid-19. Организиран е ред да не се позволява скупчване, сложени са табели с указания за вярна хигиена на ръцете, вярно носене на лицеви маски “.

Кандидатът на ГЕРБ Красимир Михалев печели частичните локални избори в аксаковското село Слънчево. Той получава 357 гласа от общо гласувалите 435 души. За претендента на " Българска социалистическа партия за България " Мария Данкова са дали своят вот 37 души, а третият кандидат - Добринка Йорданова от " Републиканци за България ", е получила 29 гласа. Двама души са отбелязали своя избор в графата " Не поддържам никого ". Недействителните бюлетини са 10. В частичните избори гласоподаваха 435 души от 765 по изборен лист, а интензивността беше 56,86 %. Изборният ден протече без нарушавания.

Кандидатът на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " Татяна Стойкова завоюва изборите в троянското село Калейца, съобщи кореспондентът на БНР в Ловеч. За нея гласоподаваха съвсем 63 на 100 от упражнилите своя избор 259 локални поданици, при изборна интензивност близо 56 на 100. Другият претендент за кметското място беше Изолда Терзиева от Вътрешна македонска революционна организация, заяви БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР