Кметове и министри са обсъждали днес преминаването на социалната услуга

...
Кметове и министри са обсъждали днес преминаването на социалната услуга
Коментари Харесай

Златко Живков с горещи новини от срещата на кметовете в България

Кметове и министри са обсъждали през днешния ден прекосяването на обществената услуга „ Личен асистент” в делегирана държавна активност, заяви кметът на Монтана Златко Живков - член на Управителният съвет на Националното съдружие на общините в Република България. В момента Живков взе участие в другите разисквания на Годишната среща на локалните управляващи, която към този момент по традиция се организира в курортния комплекс Албена. Досега плановете „ Подкрепа за заслужен живот”, посредством които се обезпечава услугата „ Личен асистент”, се финансират по оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”. Преминаването на тази обществена услуга в делегирана държавна активност ще спре на този смут на моменти от неясноти, кой, какво финансира, недофинансира, постанова финансови корекции, съобщи Живков, тъй като в последна сметка до момента общините понасят всички последици от неприятното взаимоотношение сред другите институции по този план.
Обсъжданията по тази тематика са протекли в панел „ Образователната и обществената системи - интеграция на общински терен”. В него са взели участие министрите на образованието и на труда и обществената политика Красимир Вълчев и Бисер Петров.
В частта за обезпечаване на поддръжка за децата и фамилиите е изнесена информацията, че от 60 хиляди първокласници общо в страната, 46 хиляди са получили еднократно подкрепяне от 250 лв., посочи Живков.
Друг извънредно значим въпрос за кметовете в България е подобряването на общинската пътна мрежа. И в случай че се твърди, че от републиканските пътища, които са към 20 хиляди километра, 70 на 100 са в положително положение, то при общинските, 60% са в неприятно. В полемиките министърът на районното развиване Петя Аврамова е поела ангажимент за увеличение на парите за общински пътища още през идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР