Кметицата на Чикаго Лори Лайтфут обяви, че публичните училища в

...
Кметицата на Чикаго Лори Лайтфут обяви, че публичните училища в
Коментари Харесай

Занятията в училищата в Чикаго днес се отменят заради заплаха от стачка на учителите

Кметицата на Чикаго Лори Лайтфут разгласи, че обществените учебни заведения в града ще останат затворени, а повода е предстояща през днешния ден стачка на учителите, съобщи Асошиейтед прес.

Лайтфут съобщи през вчерашния ден на конференция, че двайсет и петте хиляди учители от окръга, представлявани от Синдиката на учителите в Чикаго, съвсем несъмнено няма да влязат през днешния ден в класните стаи. Тя съди за това по реакцията на управлението на синдиката по време на водените през последните дни договаряния по настояванията им.

"Без подозрение съглашението, което предлагаме, е най-хубавото в историята на Синдиката на учителите в Чикаго ", сподели Лайтфут. "Въпреки всичко синдикатът има намерение да премине към протестни дейности ", добави тя.

Видимо разочарованата Лайтфут сподели, че общинските управляващи освен са предложили 16-процентно нарастване на заплатите на учителите през идващите пет години, само че и са се съгласили да бъдат заложени "постижими цели " по въпросите за размера на паралелките и назначението на повече хора на длъжности като медицински сестри, библиотекари и обществени служащи - неща, които синдикатът счита за извънредно значими.

Но кметицата добави, че средствата, нужни с цел да бъдат задоволени напълно настояванията на синдиката, възлизат на към 2,5 милиарда $, което градът не може да си разреши.

Само часове преди конференцията синдикатът популяризира известие до медиите, в което се споделяше, че преговорният му екип е предложил Камарата на делегатите на синдиката "да гласоподава през днешния ден решение за започване на стачка ".
Профсъюзът показва противоречие с позицията на Лайтфут, че общинската власт е подготвена да отстъпи пред синдикалните претенции по няколко въпроса, в това число за размера на паралелките.

Според синдиката предлагането на общината по този въпрос не е задоволително за решаването на казуса, който профсъюзът дефинира като доста сериозен. Профсъюзът желае твърда горна граница за броя на учениците в паралелките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР