Кметът Здравко Димитров реагира остро срещу директора на НИНКН арх.

...
Кметът Здравко Димитров реагира остро срещу директора на НИНКН арх.
Коментари Харесай

Зико за скандала с НИНКН за Небет тепе: Това не е достойно поведение на пловдивчанин на такъв пост

Кметът Здравко Димитров реагира остро против шефа на НИНКН арх. Петър Петров поради продължаващото напрежение за Небет тепе. Зико за следващ път сподели, че още няма нищо в Община Пловдив като забележки, а по този метод изпълнителите и администрацията не могат да създадат корекциите.

„ Има някакви забележки, които би трябвало да се поправят. С доцент Костадин Кисьов съм в непрекъсната връзка. Чакаме, чакаме, чакаме. Това не е почтено държание на един пловдивчанин. След като забележим тези 3 забележки и процесите по какъв начин вървят, ще кажем и други неща. Но би трябвало от министерството да ги кажат и ние да го отстраним. Разбира се, постоянно има такава заплаха поради закъснение да пропадне планът. Провалян е няколко пъти този план, и в този момент сме на прага да създадем нещо хубаво за мястото, където е зароден живота на Пловдив, а някой пловдивчанин показва безконтролно поведение”, сподели кметът. Той съобщи, че има доверие на арх. Румяна Пройкова, която е една от най-хубавите в страната в този сектор по отношение на проблемите с археологията от 2016 и 2017 година, които не участват в плана.

„ Комуникираме с НИНКН като Община. Някак си обаче доста постепенно стават нещата, може и някой и да не желае да се случи този план. Всичко ми минава през главата”, сподели кметът. Той добави, че няма по какъв начин да бъдат унищожени или заровени скъпите находки на този обект.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР