Кметът Здравко Димитров приветства участниците в провеждащата се днес и

...
Кметът Здравко Димитров приветства участниците в провеждащата се днес и
Коментари Харесай

Околовръстното на Пловдив да е приоритет на държавата

Кметът Здравко Димитров приветства участниците в провеждащата се през днешния ден и на следващия ден в Пловдив Девета годишна конференция „ Безопасна пътна инфраструктура ”. Форумът, проведен от Българската браншова организация „ Пътна сигурност ”, беше открит от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

„ От името на пловдивчани ще ви помоля да прибавите измежду най-важните планове още един обект – околовръстното. Ние си нямаме околовръстно. Нямаме външен кръг, нямаме и вътрешен кръг. Обидно е, че нашето околовръстно е по-тясно от локалното на софийското ”, обърна се кметът към министъра.

По думите на Димитров преди време улиците в Пловдив са оразмерени за 40 – 50 хиляди коли. В момента единствено от Асеновградско влизат 40 хиляди автомобила. По пловдивските улици месечно се движат приблизително по към 6 милиона транспортни средства.

„ Аз и моят екип реагирахме. Където можеше, направихме светофари с десни завои. Работим за по-добра и безвредна пътна инфраструктура.  Скоро ще са подготвени подлезът на две  нива „ Модър-Царевец ” и пробивът под Централна гара. Това са значими планове за вътрешния кръг ”, означи кметът.

Той уточни, че провокациите пред локалната власт са доста огромни. Има инфраструктурни планове, които няма по какъв начин да бъдат направени с бюджета на общините. Димитров сложи на вниманието на министъра още един все по-задълбочаващ се проблем: „ Пловдив и региона се развиват. Има индустриални зони към Пловдив. Всеки ден служащи пътуват до такава степен, само че живеят, спят тук, отиват да работят и отново се връщат. Да не приказваме, че в Пловдив има други две общини – „ Марица ” и „ Родопи ”. Идват жителите им, употребяват опазване на здравето, инфраструктура и излизат. Мисля, че това би трябвало да се оправи и колкото по-бързо се реагира, по-добре за нашия прекрасен град. ”

Кметът Здравко Димитров пожела триумф на конференцията. Пред участниците показа своята увереност, че когато опитът, науката, хората, които са на терен, и институциите си подадат ръка, резултатът ще бъде по-видим.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР