Кметът Здравко Димитров остана доволен от извършените дейности по обновяването

...
Кметът Здравко Димитров остана доволен от извършените дейности по обновяването
Коментари Харесай

Здравко Димитров доволен от Георги Стаменов

Кметът Здравко Димитров остана удовлетворен от осъществените действия по обновяването на градинката на площад „ Шахбазян “. Той направи ревизия дружно със своя заместител Пламен Райчев и районния кмет Георги Стаменов.

Димитров похвали Стаменов за свършеното.

Виждам напълно изменен образ на този парк, който ще радва живеещите в близост пловдивчани. Имам обаче една сериозна забележка – не е ремонтирана публичната тоалетна – не знам за какво не са я присъединили в плана, допускам, че не е работила. Поемам ангажимент тя да бъде актуализирана с общински средства и паркът да добие приключен тип, съобщи при инспекцията кметът.

Пламен Райчев разясни, че цената на обекта е 980 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

Това е част от план, в който са включени всички обекти в карето сред бул. „ Шести септември “, ул. „ Митрополит Панарет “, бул. „ Източен “ и бул. „ Княгиня Мария Луиза, които Община Пловдив извършва. Общата стойност на целия план е над 10 милиона и 200 хиляди лв. с Данък добавена стойност, като от тях над 450 хиляди лв. са личен принос на общината. До края на юли всички тези обекти ще бъдат открити, а съответно за тази градинка мисля, че още до края на този месец ще бъде изцяло подготвена, сподели Райчев.

В парка е сменена напълно досегашната настилка с нова, вид „ клинкер “, построено е ЛЕД осветяване, детската площадка е реконструирана и разширена с нови, противоударни материали. Водна каскада, стичаща се в красиво завършена водна повърхност ще радва посетителите на парка. Сред новите неща са още зелен тунел и построени перголи, които ще образуват водна мъгла през горещите дни, похвали се притежателят на компанията реализатор „ Проинвестстрой “ ЕООД Красимир Донков.

На въпроси на жители къде ще играят децата, които са над 5 години, районният кмет Георги Стаменов изясни, че обновената детска площадка е проектирана за деца от 3 до 12 години, а в най-скоро време ще бъдат сложени и нови пейки и кошчета в парка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР