Кметът Здравко Димитров направи поредната си инспекция на строителните дейности

...
Кметът Здравко Димитров направи поредната си инспекция на строителните дейности
Коментари Харесай

Стадионите „Локомотив“ и „Ботев“ май напредват

Кметът Здравко Димитров направи следващата си ревизия на строителните действия на двата стадиона – „ Христо Ботев “ и „ Локомотив “, с цел да ревизира персонално до каква степен са стигнали фирмите-изпълнители и дали се съблюдават поетите на срещите с почитатели задължения и периоди.

На стадион „ Христо Ботев “ той завари шефът на ПИМК Илиян Филипов, който му показва степента на комплектност на преградните уреди, покритието на козирката на централната естрада и напредъка на довършителните действия. Кметът остана впечатлен от концепцията на колоните за входовете на стадиона да бъдат сложени стихове на клубния патрон – поета-революционер Христо Ботев.

Здравко Димитров бе осведомен с отстранените от изпълнителя забележки и на място се увери, че при окончателното довеждане докрай в преградните парапети няма разминаване, както се притесняваха почитателите на клуба. Подобно е ситуацията и с дилатационните фуги, за които също имаше терзания, само че след завършването им и облицовката с подобаващи материали те са добили напълно друг тип.

Димитров прегледа и защитната ограда на трибуната за посетители и изрази опасения, че е ниска, само че строителят разясни, че такава ограда е планувана по план.

„ Виждам, че нещата към този момент добиват друг тип и стадионът в действителност ми харесва. Получих уверението, че до края на март ще бъдат инсталирани и седалките на стадиона, което прави напълно действително тук да се играят мачове още напролет. На първо време за срещите ще се употребява табло, което ще бъде ситуирано около терена, както желаеха от клубното управление. На идната ми среща с тях ще ги прикани да стартират интензивни грижи и за тревното покритие на терена, с цел да бъде в идеално положение за мачове през април “, разяснява след инспекцията на стадион „ Христо Ботев “ кметът.

На стадион „ Локомотив “ той бе посрещнат от отговорника за градежа от страна на Община Пловдив Костадин Язов и клубната легенда на черно-белите Христо Бонев.

Здравко Димитров прегледа строящата се естрада Юг, която ще бъде за гостуващи почитатели, а под нея ще бъдат ситуирани съблекалните, съдийските стаи и сервизните пространства. Той инспектира и започващия градеж на естрада „ Спортклуб “, където към този момент е налят бетонния пиедестал, след което поговори с Христо Бонев.

„ Искам да благодаря на шефа на фирмата-изпълнител Живко Желев, на Костадин Язов и на напъните на Община Пловдив, тъй като с помощта на всички вас и на напъните ви, нашият тим в най-скоро време ще има съвременен стадион и фантазията на генерации локомотивци – да имат същински черно-бял храм, ще се сбъдне “, обърна се трогателно към кмета най-успешният футболист на Локомотив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР