Кметът Йорданка Фандъкова спешно поиска от Столичния общински съвет (СОС)

...
Кметът Йорданка Фандъкова спешно поиска от Столичния общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

Фандъкова спешно поиска общинския съвет да спре строеж в Младост-1

Кметът Йорданка Фандъкова незабавно изиска от Столичния общински съвет (СОС) да си анулира решението, с което разреши да се строи 12-етажен хотел в Младост-1. Теренът пред блок 73 стана сцена на всеобщи митинги от живеещите в близост, защото това е от дребното останали зелени площи в региона.

На последния митинг на 19 юни участва омбудсманът Мая Манолова, която даде своя съвет за решение на проблема. " Столичният общински съвет да анулира решението си от 20 декември 2018 година, което дава зелена светлина на строителството върху терена ", прикани тогава Манолова.
Седмица по-късно кметът Фандъкова подхваща дейности в тази посока. Докладът й за анулация на решението на СОС ще бъде прегледан на идната сесия на общинския съвет на 27 юни.
На предходен митинг на жителите, извършен на 21 март, който призоваваше Фандъкова да спре градежа, тя разгласи, че е замразила процедурата, защото е отказала да подпише решението на СОС за споразумяване на регулационните сметки на терена с частните притежатели.
" Реално там сега няма проблем. Има терзание от жителите, само че те би трябвало да знаят, че няма придвижване по този проблем ", съобщи тогава Фандъкова, представена от БНР.
" Каквото и да споделя Фандъкова, тя би трябвало да извърши това решение на общинския съвет, тъй като й е предоставено. Може идващ кмет да го подпише - това решение ли е на въпроса ", попита Манолова.

Спорният терен пред блок 73 съгласно настоящия Общ организационен проект на София е с предопределение " за жилищно строителство ".Собственикът на терена Гергана Симова, шеф на " Джи Ти строй " ЕООД, в писмо до Би Ти Ви обаче декларира следното: " Имотите пред блок 73, за които имат искания и са мотив за митингите и жалбите, са частна благосъстоятелност, нито са зелени площи, нито публичен паркинг, нито площадка за разхождане на животни, нито се употребяват като такива. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР