Кметът Йорданка Фандъкова очевидно отказва да се бори срещу травеститите

...
Кметът Йорданка Фандъкова очевидно отказва да се бори срещу травеститите
Коментари Харесай

Николай Николов: Очевидно кметът Фандъкова не желае да се бори срещу травеститите и хамалите на пл. „Македония“

Кметът Йорданка Фандъкова явно отхвърля да се бори против травеститите и хамалите на площад „Македония“ и бул. „Христо Ботев“. Тази констатация направи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, който е член на Комисията по публичен ред и сигурност в СОС.

Преди месец и половина социалистът от регион „Красно село“ получи заричане от столичния градоначалник да бъде проведена работна среща сред представители на Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи за търсене на метод за разрешаване на казуса с наличието на травестити и хамали на площад „Македония“ и по бул. „Христо Ботев“.

То беше резултат от инициирана от Николай Николов подписка през август, която през септември беше импортирана в Столична община дружно с запитване от общинския консултант по тематиката. В отговора си по време на сесията на СОС на 11-и октомври Йорданка Фандъкова даде обещание да направи среща със Столична дирекция на вътрешните работи.

„Кметът излъга всичките 1031 жители, които се включиха в подписката против травеститите и хамалите през лятото, разяснява Николай Николов. – Председателят на комисията по публичен ред и сигурност в СОС Иван Илиев сподели, че приема всеки един от подписите на жителите като сигнал и по този метод призна, че проблем има. Това се случи, когато внесох подписката в Столична община. Кметът Фандъкова даде обещание среща със Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да обсъдим казуса и да потърсим метод да го решим. Така и тя призна, че проблем има. Да, проблем има, само че дейности за решаването му няма. Среща месец и половина по-късно няма. Няма и изгледи да бъде организирана“.

Според Николай Николов, това е цялостна индиферентност и неглижиране на казуса от страна на ръководещите в Столична община. „Те нито желаят да чуят жителите, нито се интересуват от проблемите им, безапелационен е той. – Затова считам в продължение на седмица всяка вечер да снимам травеститите по бул. „Христо Ботев“. След това ще качвам фотосите в профила ми в обществената мрежа и ще отбелязвам страниците на Столична дирекция на вътрешните работи и на кмета Фандъкова. За да ги напомням, че има безвластие в центъра на София“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР