Кметът Йорданка Фандъкова да обяви кои са санкционираните строителни фирми

...
Кметът Йорданка Фандъкова да обяви кои са санкционираните строителни фирми
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Забавеният ремонт на бул. ”Дондуков” е по вина на кмета Фандъкова

Кметът Йорданка Фандъкова да разгласи кои са глобените строителни компании за некачествените поправки и да признае персоналната си виновност за забавеното осъществяване на плана за бул. ”Дондуков ”. Това прикани ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Калоян Паргов по време на сесията в четвъртък.
" Ако не го направи, остава усещането за потребление на двоен критерий, разяснява той. - Кметът споделя, че има глобени реализатори, само че не посочва имената им. Да не се окаже, че това са компании, които инцидентно са спечелили поради ниски цени и е нямало по какъв начин да бъдат отстранени и да не бъде подписан контракт с тях. Защото надълбоко се колебая, че ще има прекъснати контракти с някои от любимците на общината. Имам поради огромните строителни компании, които реализират поддръжката. В случая ние не пазиме никого, единствено настояваме ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура да мерят с идентичен критерий. И да има наказания за всички, които са нарушили разпоредбите ".

Според водача на столичните социалисти, наложените санкции за 2 милиона лв. на фирмите-изпълнители на ремонтите не са нищо в съпоставяне със стотиците милиони, които се изливат по плановете. " Тези поправки се трансформират във все по-голямо злополучие за столичани, сподели още Калоян Паргов. - Определението ремонт на ремонта към този момент е нарицателно за стила на работа на ръководещите в Столична община към този момент 10 години. Попитах кмета кой носи отговорност за удължаването във времето за ремонта на бул. " Дондуков ". Така и си останах без отговор ".

Калоян Паргов е безапелационен, че забавениято на ремонтните работи по бул. " Дондуков " е по виновност на кмета Йорданка Фандъкова, а не на фирмата-изпълнител. " Фактът, че ръководещите не могат да се схванат за едни павета с Националния институт по монументи на културата и Министерството на културата е проблем на институцията Следствен отдел към окръжна прокуратура, която е ръководена от кмета Йорданка Фандъкова, изясни той. - Затова дано да си поеме отговорността и да не се крие зад младия си заместител по превоза Евгени Крусев, който се черви пред всички. Не климатичните промени, не градушките, нито дъждовете са отговорни за забавянето. Причината е в неналичието на визия и умения за обмисляне на столичния кмет. Очевидно е, че досегашният модел на ръководство на столицата към този момент е привършен. Гражданите на София го демонстрират с недоволството и митингите си ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР