Кметът Владимир Георгиев обсъди с директора на строителната дирекция Красимира

...
Кметът Владимир Георгиев обсъди с директора на строителната дирекция Красимира
Коментари Харесай

Мащабна строителна програма в община Самоков

Кметът Владимир Георгиев разиска с шефа на строителната дирекция Красимира Костадинова и Делян Кирилов - специалист строителен надзор, капиталовата стратегия за благоустрояване на кв. „ Самоково ”. Обектите, които ще бъдат включени в строителната стратегия за 2022 година в кв. „ Самоково ” са в отговор на постъпили тъжби от живущите в тези региони.
В тази връзка са планувани вложения в създаване на отвесната планировка при блок 29 и 30, където ще се оформят паркоместа, посредством които доста ще се облекчи натоварването откъм паркиране в зоната. Вертикална планировка и паркинг ще бъдат построени и при блок 41 и 42.
Сериозна благоустройствена активност се планува и при блок 27. Там пространството ще бъде усвоено с създаване на паркинг към блока, спортна площадка с тревно покритие, алеи за пешеходци, детски ъгъл и кътове за отдих. По този метод ще се направи сериозна инвестиция в цялостното благоустрояване на квартала. Залегналите в строителната стратегия за 2022 региони ще бъдат благоустроени и надлежно ще бъдат усъвършенствани изискванията за паркиране.
Планираната в строителната стратегия за 2021 г отвесната планировка се прави при блоковете против Техникума –20 и 21. Там ще се обезпечи достъп посредством създаване на улица от основния път, ще бъдат построени и паркинги. Пространствата към тези блокове са в доста неприятно положение сега, с компрометирана визия и проблеми с достъпа и паркирането.
С реализацията на новите разработки, ще се реализира поставената цел за облагородяване на околоблоковите пространства и повече благоприятни условия за паркиране. Реално това са и последните проблематични сектори в квартала. За последните три години се построиха шест нови паркинга в Самоково – при бл. 19, при бл. 8, бл. 23, 33, 35 и 40, като бе направено и благоустрояване на пространствата към тях и 16 блок.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР