Кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си.

...
Кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си.
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си

Кметът Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си. Внесеният „ отчет “ за санирането е фрапиращ образец за непросветеност и управнически безпорядък. Той нито е незабавен, нито е отчет.

Това написа в унищожителна рецензия във Facebook общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който беше и ръководител на Столичния общински съвет в предходния мандат.

Ето какво написа Георги Георгиев в обществената мрежа:

Кметът Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си.

Внесеният „ отчет “ за санирането е фрапиращ образец за непросветеност и управнически безпорядък.

Безпомощността постоянно е плод на непросветеност. Това е единственото пояснение за изпратеното от ПП-ДБ-СС искане за събиране на групите в общинския съвет на 15 януари (понеделник) от 14 ч, на което да бъде прегледан „ отчет “ от кмета Терзиев.

Изпратеният документ е фрапиращ образец по тази причина, че кметът Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си като кмет. Предоставеният ни „ отчет “, озаглавен „ неспособност за упълномощаване на районните администрации на Столична община като водещи сътрудници по планове по Процедура BG-RRP-4.023 „ ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – стадий II “, демонстрира достигнатото равнище на управнически безпорядък и непросветеност по следните аргументи:

На първо място, импортираният от господин Терзиев „ отчет “ е ненужен. Кметът и екипът му от зам.-кметове е редно да знаят, че определеният за кмет на Столична община може да делегира свои пълномощия на кметовете на региони по силата на закона. Затова не се нуждае от позволение (решение) от Столичния общински съвет.

На второ място, импортираният от господин Терзиев “ „ отчет “ не е отчет. Изпратеният ни документ не има нито предмет, нито съдържа план за решение. Последното е наложителна част за всеки отчет, който демонстрира каква е волята на вносителя, в тази ситуация кмета, препоръчана за разглеждане от съвета. Необяснимо е по какъв начин трима настоящи зам.-кметове са подписали документ, който е правно неразбирателство и с това са подвели и кмета Терзиев.

На трето място, импортираният от господин Терзиев „ отчет “ не е незабавен. Необяснимо е за какво в петък вечер (12 януари) кметът се сеща, че срокът изтича след 3 дни (16 януари). Ден по-рано господин Терзиев дружно със съветниците от ПП-ДБ-СС и „ Синя София “ желаеха идващото съвещание на СОС да е на 25 януари.

Подобно държание носи всички белези на безредно и некадърно, което е неприятен отзив за управническите качества на новия екип.

Подобно държание е и безконтролно към хилядите столичани, които живеят в блокове, които могат да бъдат санирани по оповестената стратегия. Липсата на осведомителна акция от общината към жителите, оставаме за следващи питания към администрацията.

Многократно предупреждавахме, че политическата рецесия, основана от спечелилите избори ПП-ДБ-СС, се трансформира в управническа. Това, за жалост, към този момент е реалност. София се нуждае от работещ общински съвет час по-скоро, а това значи, и ясно болшинство, което носи отговорност за ръководството.

 

Изпадналото в обезсърчение ръководство затъва в безпорядък и непросветеност, които не могат да бъдат скрити нито от измислени " рецесии ", нито от ултиматуми.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР