Кметът Стоянов в отговор на изказването на Байкушев, заяви че

...
Кметът Стоянов в отговор на изказването на Байкушев, заяви че
Коментари Харесай

На сесия в Благоевград! ОБС прие Бюджет 2023- 124 млн. лв! Адв. Методи Байкушев го определи като хаос, хляб и зрелища

Кметът Стоянов в отговор на изявлението на Байкушев, съобщи че не желае да трансформира залата на ОБС в предизброрно студио, намеквайки че претендента за кмет си прави избирателен пиар, яхвайки тематиката

С 25 гласа „ за “, 7 „ срещу “ и 2 „ въздържали се “Общинските съветници в Благоевград одобриха бюджет 2023 година,който е в размер на 124 милиона лв., подлагайки на полемика и диспути главните параметри, заложени в него.

На сесията бе позволен за изявление по тематиката претендентът за кмет Методи Байкушев, който прикани съветниците да не одобряват този план на бюджет. От трибуната на локалния парламент Байкушев съобщи:

„ Пред нас стои един избирателен бюджет, в който разноските са раздути до неразбираемост. Дефицитът е 23% в частта за локални действия, който ще бъде заплатен със заем, както сподели и господин Механджийски по време на публичното разискване. В документа ясно написа „ недостиг “, раздел Пети, минус 7 300 000 лв.. В края на годината ще бъдем на алено. Очевидно е, че задачата е да се харчат колкото се може повече пари предизборно, с цел да извършите повече хора удовлетворени, а пък след това какво ще стане – никой не знае. Мисля, че това не е отговорно отношение към обществените финанси “, обърна се по време на сесията към кмета Илко Стоянов адв. Методи Байкушев и добави, че бюджетът е най-важният инструмент за правене на политики.

„ Този бюджет беше показан като едни цифри. Целият политически състав на Община Благоевград не беше тук, когато бюджетът беше показан от шефа на дирекция „ Бюджет и финанси “. Бюджетът е политики. Бюджетът е цели. Бюджетът е какво ще вършиме. За мен този бюджет съставлява един безпорядък. Щях да го кръстя „ самун и зрелища “, само че истината е, че той е единствено „ зрелища “, „ самун “ в Благоевград от дълго време няма. “, сподели още Методи Байкушев, който изрази удивление, че другите претенденти за кметове не участват и не взимат отношение по въпроса за бюджета.

Кметът Илко Стоянов отговори,че няма да трансформира разискването на дебата и гласуването в избирателен спор, намеквайки,че Байкушев си прави избирателен пиар, яхвайки тематиката за бюджета. Затова кметът не считал да дава отговор на казаното от Байкушев в този момент, а когато му пристигна времето в предизборната акция.

По време на дебата общинският консултант Кирил Илиев от ГЕРБ, съобщи че групата, която той съставлява не е удовлетворена от активността на общинскиинспекторат. и попита за парите, изхарчени за активността му

Кметът съобщи, че това звено е извънредно значимо за Община Благоевград, че е работещо звено, като чиновниците му са обслужили над 3 хиляди сигнала

По време на сесията бе коментирана и улица Промишлена, за което кметът Стоянов изясни, че средствата за реализацията на инфраструктурния план са обезпечени с Постановление на Министерски съвет от страната. Предстои представянето и на план за разширение на бул. „ Димитър Солунски “ в региона на краткотрайното кръгово при Зърнени храни. Кметът разяснява,че в региона следва построяването на магазин Фантастико, като ще бъдат обособени и спомагателни пространства.

ОБС гласоподава и основаване на „ HIGH-TECH PARK BLAGOEVGRAD “, като беше регистрирано,че построяването му е извънредно значимо за Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР