Кметът Стефан Радев посрещна в Общината италианското ръководство на многонационалната

...
Кметът Стефан Радев посрещна в Общината италианското ръководство на многонационалната
Коментари Харесай

Ръководството на военна група от полигон „Ново село“ гостува на Сливенска община

Кметът Стефан Радев посрещна в Общината италианското управление на многонационалната бойна група, която сега организира образования на Военния полигон „ Ново село “.

От месец октомври предходната година Италия оглави групата в България, която сплотява български, италиански и американски военни сили. В нея са включени още военнослужещи от Черна Гора, Македония, Гърция и Албания.

В срещата участваха досегашният пълководец на интернационалната бойна група полковник Франческо Алаймо, неговият правоприемник, който следва да поеме командването през идващите шест месеца - полковник Андреа Фратичели, военнослужещи от българска и италианска страна.

Полковник Алаймо благодари на кмета Радев за гостоприемството и изрази най-хубави усещания от духа и силата на Сливен. Алаймо уточни още, че това е първият италиански контингент, който организира образования на полигон „ Ново село “. Той добави, че съставът на контингента поетапно се уголемява.

Стефан Радев поздрави гостите, като изрази вяра, че се усещат добре в България, изпълнявайки плануваните задания и образования по проект.

„ От години работим с американската база „ Ново село “, развили сме добра връзка и съдействие. Досега постоянно сме се стремили да оказваме подпомагане по въпроси по отношение на нашите пълномощия и пълномощия и да показваме положителното си отношение към наличието на военните в базата “, уточни кметът Радев. Той благодари на отправената от гостите покана да се включи в формалната гала на 14 февруари, на която се възнамерява военна проява и предаване на командването на новия пълководец на формированието. В края на срещата градоначалникът получи от полк. Франческо Алаймо юбилеен календар на италианската войска и знак на ръководената от него 82-ра пехотна бригада, носеща името на италианския град Торино.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР